Bandsintown
get app
サインアップ
ログイン
サインアップ
ログイン

Industry
アーティストEvent Pros
ヘルププライバシー利用規約
Antenat Tickets, Tour Dates and Concerts

Antenat

ANTENAT + F O R @ Vip club - subota 5.4.2014.

VIP Club
9 Trg Marsala Tita

2014年4月5日

20:00 UTC
行きました
レビューを投稿する
Antenat Tickets, Tour Dates and Concerts
About this concert
Antenat vas poziva na izlet i obećava vam dobar let u subotu 5. travnja u zagrebačkom Vip clubu na samom Trgu bana Josipa Jelačića. Bend Antenat, nakon dva uspješna albuma, Subing (2006.) i Karavana (2008.), te bezbrojnih koncerata po Hrvatskoj i inozemstvu, u ožujku 2013. godine, predstavio je svoj novi album pod nazivom Izlet. Vrlo uspješna promotivna turneja tijekom prve polovice 2013. godine, obuhvatila je dvadesetak gradova u Hrvatskoj i inozemstvu.Izlet je putovanje. Izlet je izlijetanje. Izlet je ideja koja se ostvarenjem pretvara u let. Antenat je napravio izlet u novi sound, u nove glazbene pravce koji su obogatili njegov subreggae mozaik; izlet u live-svirku, jer novih 11 pjesama snimljeno je uživo; izlet u nove suradnje sa starim prijateljima: na albumu pjevaju Julien Bordier (bend Joke) i Ana Fabijanić, a violončelo svira Stanko Kovačić.Antenat ima jedanaest članova: Nenad Kovačić – vokal i udaraljke (udaraljke – Afion i Naš mali Afro bend, Sevdah Takht Damira Imamovića), Boris Vidošević– gitara, Marko Fiket –gitara, Davor Barišić – bas, Marko Gajer – klavijature (balafon – Naš mali Afro bend), Ivan Škvorc – saksofon, Ivan Marincel - trombon, Vladimir Novak - truba, Bojan Horvat – bubanj (Mašinko), Ozren Čorković – truba i Marin Kobeščak – efekti, ton majstor, Ivana Percl – bookingKao predgrupa nastupit će F O R, zagrebački acoustic rock/americana bend. F O R je akustični rock-bend oformljen 2013. godine u Zagrebu. Osnivač benda je kantautor Tomislav Malagurski kojem se pridružuju Frano Homen na udaraljkama, Miodrag Prelec na bas-gitari te naposljetku Slaven Špoljarić na klasičnoj gitari. Naizgled melankolična harmonija i tekstovi, u cijelosti prožeti nadom i pozitivnom vibrom, karakteristika su njihove glazbe kako i najavljuju i imenom demo-albuma "The Sun. Will. Shine!".Upad u pretprodaji je 35kn, a na dan koncerta 45kn. Više informacija o pretprodaji uskoro!
表示を増やす

滞在場所の検索

Bandsintown Merch

Circle Hat
$25.0 USD
Live Collage Sweatshirt
$45.0 USD
Rainbow T-Shirt
$30.0 USD
Circle Beanie
$20.0 USD
もっとたくさんのアーティストを発見して、フォローし、音楽を同期しましょう
お気に入りのアーティストを検索
musicSyncBanner

イベントをシェアする

Antenat Biography

Bend Antenat osnovala je 1997. godine skupina prijatelja iz zagrebačkog kvarta Špansko. Počeli su kao standardni rock-kvartet s bubnjem, basom, gitarom i vokalom, a s vremenom se postava širila, mijenjajući glazbene stilove. Bend je sve više nastupao, profilirajući vlastiti glazbeni izričaj koji danas nazivaju – subreggae. Subreggae kao pojam izmislio je sam bend Antenat, zbog izbjegavanja komplikacija u objašnjavanju kombinacije stilova glazbe koju sviraju. U njemu su sadržani različiti utjecaji, od reggaea i duba, preko ska i punka, do world-music elemenata, a svaki član benda sa svojim instrumentom pridodaje toj mješavini i nešto svoje: bubnjevi žestinu punk-rocka, brass-sekcija reggae i jazz atmosferu, gitare psihodeličnu notu, klavijature atipičnu harmonizaciju koja podsjeća na sedamdesete, a udaraljke afro-ritmove.
Za subreggae vole reći da je to jedna velika glazbena heterogena masa u homogenom izdanju.

2003. godine ANTENAT zauzima istaknuto mjesto na hrvatskoj underground glazbenoj sceni, nakon zagrebačkih nastupa na "Punk-Reggae Fiesti" u Močvari, te kao predgrupa britanskom bendu KING PRAWN u KSET-u.

U dvadeset godina postojanja, a posebno u proteklih 14 koncertno vrlo aktivnih godina, Antenat je održao više od 300 koncerata po klubovima i festivalima diljem Hrvatske te u inozemstvu (Bosna i Hercegovina, Slovenija, Srbija, Grčka, Njemačka; Kulturschock-Festival u Berlinu; Exchange Tour po Francuskoj i Italiji, u organizaciji francuske udruge "Alors, on le fait…?!", itd.).

U ožujku 2006. objavili su prvi album "Subing" (CD, Kingston Records), a drugi album "Karavana" izašao je u svibnju 2008. (CD + dvostruki LP, Dirty Old Label). Album "Karavana" snimljen je u zagrebačkom studiju "Element", a producirali su ga Erol i Shot iz benda Elemental. "Karavana", koja je odmah nakon izlaska promovirana na koncertu pred prepunim zagrebačkim klubom "Pauk", proglašena je najboljim albumom u 2008. godini po izboru čitatelja na portalu Terapija.net.
2013. godine izdaju album Izlet, snimljen live u MM dvorani SC-a.
続きを読む
Reggae
Ska
Dub
アーティストをフォロー