Bandsintown
get app
サインアップ
ログイン
サインアップ
ログイン

Industry
アーティストEvent Pros
ヘルププライバシー利用規約
Dino Merlin Tickets, Tour Dates and Concerts

Dino Merlin

Dino Merlin - Glaspalast Sindelfingen

2023年5月6日

20:00 GMT+2
行きました
レビューを投稿する
Dino Merlin Tickets, Tour Dates and Concerts
About this concert
𝐆𝐥𝐚𝐬𝐩𝐚𝐥𝐚𝐬𝐭 𝐒𝐢𝐧𝐝𝐞𝐥𝐟𝐢𝐧𝐠𝐞𝐧 🇩🇪✨ 🗓 06/5/2023 ℹ️ 🎫 Ulaznice u prodaji ➡️ https://dinomerlin.ticket.io/
表示を増やす

滞在場所の検索

Merch (ad)

DINO MERLIN - The Ultimate Collection
$22.33
GREATEST HITS
$19.47
Dino Merlin - Hotel Nacional
$203.00
DINO MERLIN - Sredinom (Reizdanje)
$30.66
ARENA PULA
$17.84
I Have No Cannons That Roar
$24.99
Dino Merlin Platinum Collection
$26.64
DINO MERLIN - Fotografija - Reizdanje
$16.17
Najljepse Pop Balade Vol.1
$83.69
DINO MERLIN - Ispocetka
$30.02

Live Photos

Dino Merlin at Belgrade, Serbia in Štark Arena 2023
すべての写真を表示

What fans are saying

Lejla
2023年12月17日
Nezaboravno ,vrijedilo je svaki kilometar koji smo presli za naseg KRALJA 🥰🥰
Zagreb, Croatia@
Arena Zagreb
もっとたくさんのアーティストを発見して、フォローし、音楽を同期しましょう
お気に入りのアーティストを検索
musicSyncBanner

イベントをシェアする

Dino Merlin Biography

Dino Merlin (rođen Edin Dervišhalidović) počeo je kao idejni vođa, kompozitor, tekstopisac i pjevač pop-rock grupe “Merlin”, koju osniva 1983. godine i tako postaje jedan od najmarkantnijih frontmena na području bivše Jugoslavije. Solo karijeru započinje 1991. godine pod umjetničkim imenom Dino Merlin.

Ukupni opus autorskih pjesama broji preko 200, a mnoge od njegovih pjesama smatraju se evergreenim-a i među najpoznatijim i najslušanijim su u regiji.

Iza Dine Merlina stoje višemilionski tiraži, jedanaest studijskih albuma i jednak broj evropskih i svjetskih turneja, pet beogradskih arena, četiri Stadiona Koševo u Sarajevu (turneja “Sredinom” 2000, “Burek” 2004, “Ispočetka” 2008, "Hotel Nacional" 2015) i rasprodati koncerti u nekim od najznačajnijih koncertnih dvorana “od Australije do Amerike”.

Album "Hotel Nacional" izdat 2014. godine dospio je među top 10 najprodavanijih world albuma svijeta na Billboard World Albums listi, a istoimena svjetska turneja okupila je preko 900.000 posjetilaca na četiri kontinenta.

U Merlinovoj biografiji nalaze se i tri dosadašnja učešća na izborima za Pjesmu Evrovizije; prvo ikad učešće Bosne i Hercegovine 1993. u Millstreetu (Irska) kada je bio autor muzike i koautor teksta za pjesmu „Sva bol svijeta“; 1999. u Jerusalemu (Izrael), kada je sa autorskom pjesmom „Putnici“ u duetu sa Beatrice Poulot osvojio sedmo mjesto, i 2011. u Dizeldorfu (Njemačka) s autorskom pjesmom “Love In Rewind” osvaja visoko šesto mjesto, koje je do sada drugi najbolji plasman BiH na ovom takmičenju.

Tokom karijere sarađuje sa priznatim umjetnicima s međunarodne scene od kojih se izdvajaju Cat Stevens (V. Britanija), Mustafa Sandal i Hüsnü Şenlendirici (Turska), Lutvi Bošnjak (Tunis), Edo Zanki (Njemačka), Arjinder (V. Britanija), Gani Tamir (Izrael) i producenti Yoad Nevo (Pet Shop Boys, Bryan Adams, Sia), Richard Niles (Paul McCartney, Tina Turner, Grace Jones), i mnogi drugi.

Na poziv tadašnjeg gradonačelnika Rima, Valtera Vetronija, u Rimskom Koloseumu nastupa na velikom humanitarnom koncertu za mir "Glocal Forum" rame uz rame sa imenima poput Ray Charles, Mercedes Sosa, Khaled i dr.
続きを読む
Rock
Pop
アーティストをフォロー