Bandsintown
get app
Sign Up
Log In
Sign Up
Log In

Industry
ArtistsEvent Pros
HelpPrivacyTerms
Real Eyes Tickets, Tour Dates and Concerts

Real Eyes

Rocketown
601 4th Ave N

Jul 18, 2014

7:00 PM UTC
I Was There
Leave a Review
Real Eyes Tickets, Tour Dates and Concerts

Find a place to stay

Bandsintown Merch

Circle Hat
$25.0 USD
Live Collage Sweatshirt
$45.0 USD
Rainbow T-Shirt
$30.0 USD
Circle Beanie
$20.0 USD
Easily follow all your favorite artists by syncing your music
Sync Music
musicSyncBanner

Share Event

Real Eyes Biography

- Grungová skupina REAL EYES vzniká na počátku roku 1998 v Brně. Jedním ze zakládajících členů je bubeník Petr Procházka. V létě 2000 RE natáčí první demo CD QUALIFY. Podzim 2001 přivádí REAL EYES znovu do studia, kde vzniká druhé demo CD OPEN, které jako to první sklízí příznivé ohlasy hudebních magazínů i koncertního publika.

- V roce 2002 celkovou dravost kapely umocňuje nově příchozí sólový kytarista Standa Hraj, který završuje úsilí REAL EYES o dosažení moderního projevu a s Petrem Procházkou později vytváří nový sound REAL EYES. Kapela se rozhodla pro dotočení nových kytarových partů první poloviny písní na albu OPEN. Zvuk REAL EYES dostává hutnější a agresivnější základ. Skupina pravidelně koncertuje na Moravě i v Čechách a na podzim 2004 se dostavila do studia. Skladby však zůstaly nedokončeny.

- V roce 2005 kapela téměř zanikla. Nově vzniklý tandem Petr Procházka a Stanislav Hraj se ale s nastalou situací nechtěli smířit a začali pracovat na novém výrazu a i odklonu od kořenů Grunge. Na závěr roku přijali dva nové členy. REAL EYES tak od počátku roku 2006 fungují ve složení Petr ¨Prochajda¨ Procházka (bicí), Standa ¨Stanley¨ Hraj (kytara), Petr ¨Chicco¨ David (baskytara) a Pavel ¨Siky¨ Sikora (zpěv). Kapela se v této sestavě pustila do obnovy repertoáru a skládání nových písní.

- V dubnu 2008 REAL EYES křtí své třetí demo CD ...All My Favourites. Z alba jsou cítit nejenom očekávané vlivy grunge, ale i metal a hard core. Kapela mění svůj zvuk hluboce podladěnou kytarou a nejenom tím se posouvá stylově k tvrdším žánrům. Skladby z posledního alba mají u fanoušků úspěch a proto skupina pokračuje v novém směru. Kapela koncertuje v pravidelných intervalech především v Brně a stává se inventářem klubu Stará Pekárna.

- Nyní REAL EYES pracují na novém materiálu. Písně jsou ještě tvrdší a hutnější než kdykoli předtím.

REAL EYES:
Prochajda Bicí
StanleyH Kytary
Chicco Basa
Siky Zpěv


Diskografie:
2000 QUALIFY
2001 OPEN
2008 ...ALL MY FAVOURITES
2016 FINALLY

Bývalí členové Real Eyes:
Ondřej Dostál
Štěpán Dokoupil (Kulturní Úderka)
Jiří Barney Zeman (Pitbull Diesel, Rattle Bucket, Onset)
Branislav Fojtlín (Applause).
Read More
Metal-grunge
Follow artist