Bandsintown
get app
Sign Up
Log In
Sign Up
Log In

Industry
ArtistsEvent Pros
HelpPrivacyTerms
Antenat Tickets, Tour Dates and Concerts

Antenat

Apr 3, 2013

8:00 PM UTC
I Was There
Leave a Review
Antenat Tickets, Tour Dates and Concerts

Find a place to stay

Easily follow all your favorite artists by syncing your music
Sync Music
musicSyncBanner

Share Event

Antenat Biography

Bend Antenat osnovala je 1997. godine skupina prijatelja iz zagrebačkog kvarta Špansko. Počeli su kao standardni rock-kvartet s bubnjem, basom, gitarom i vokalom, a s vremenom se postava širila, mijenjajući glazbene stilove. Bend je sve više nastupao, profilirajući vlastiti glazbeni izričaj koji danas nazivaju – subreggae. Subreggae kao pojam izmislio je sam bend Antenat, zbog izbjegavanja komplikacija u objašnjavanju kombinacije stilova glazbe koju sviraju. U njemu su sadržani različiti utjecaji, od reggaea i duba, preko ska i punka, do world-music elemenata, a svaki član benda sa svojim instrumentom pridodaje toj mješavini i nešto svoje: bubnjevi žestinu punk-rocka, brass-sekcija reggae i jazz atmosferu, gitare psihodeličnu notu, klavijature atipičnu harmonizaciju koja podsjeća na sedamdesete, a udaraljke afro-ritmove.
Za subreggae vole reći da je to jedna velika glazbena heterogena masa u homogenom izdanju.

2003. godine ANTENAT zauzima istaknuto mjesto na hrvatskoj underground glazbenoj sceni, nakon zagrebačkih nastupa na "Punk-Reggae Fiesti" u Močvari, te kao predgrupa britanskom bendu KING PRAWN u KSET-u.

U dvadeset godina postojanja, a posebno u proteklih 14 koncertno vrlo aktivnih godina, Antenat je održao više od 300 koncerata po klubovima i festivalima diljem Hrvatske te u inozemstvu (Bosna i Hercegovina, Slovenija, Srbija, Grčka, Njemačka; Kulturschock-Festival u Berlinu; Exchange Tour po Francuskoj i Italiji, u organizaciji francuske udruge "Alors, on le fait…?!", itd.).

U ožujku 2006. objavili su prvi album "Subing" (CD, Kingston Records), a drugi album "Karavana" izašao je u svibnju 2008. (CD + dvostruki LP, Dirty Old Label). Album "Karavana" snimljen je u zagrebačkom studiju "Element", a producirali su ga Erol i Shot iz benda Elemental. "Karavana", koja je odmah nakon izlaska promovirana na koncertu pred prepunim zagrebačkim klubom "Pauk", proglašena je najboljim albumom u 2008. godini po izboru čitatelja na portalu Terapija.net.
2013. godine izdaju album Izlet, snimljen live u MM dvorani SC-a.
Read More
Reggae
Ska
Dub
Follow artist