You’ve got great taste.
Sign in to follow your favorite artists, save events, & more.
Sign In
Bandsintown
get app
Sign Up
Log In
Sign Up
Log In

Industry
ArtistsEvent Pros
HelpPrivacyTerms
Drown The Phoenix Tickets, Tour Dates and Concerts

Drown The Phoenix

Belfuis Beach Boutique, Preselectie 2

Mar 9, 2018

10:10 PM UTC
I Was There
Leave a Review
Drown The Phoenix Tickets, Tour Dates and Concerts

Share Event

Drown The Phoenix Biography

Deze jonge oostnieuwkerkse band werd opgericht door Jasper Buyse (Piano & Rhythm Guitar), Robin Tytgat (Drums) en Thom Gadeyne (Bass) die elkaar kenden uit een vorige band. Al vlug kwamen Justine Debrauwer (Vocals) en Pieter Vanwalleghem (Lead Guitar & Backing Vocals) er bij. Drown The Phoenix werd opgericht in het voorjaar van 2014.

Na een jaar van repeteren en componeren waren ze klaar om op 17 april 2015 hun muziek te laten horen aan het publiek, en dit in het JH Dolce Vita in Oostnieuwkerke. Hun muziek bestaat uit eigen songs die gaan van rustige akoestische songs tot nummers met zware gitaarriffs. Hun dynamiek en emotie in de teksten en hun muziekstijl is wat Drown The Phoenix een unieke luisterervaring maakt. In het najaar van 2017 werd er druk gewerkt in Closed Session Studio. De EP “You Told Me To Imagine” werd geboren.
Deze bestaat uit 4 nummers: “Here’s What I Came Up With, So Far Gone, Penny en Fall To The Fire”. De muziek varieert van sterk opbouwende songs met emotie, naar stevige rocksongs met sterke gitaren. Omdat Jasper zowel gitaar en piano kan spelen, heeft de band veel opties hoe ze een nummer aanpakken. De unieke sound die de band hierdoor creëert, samen met de nonchalante, maar zeer compatibele backing vocal van Pieter, zorgt er voor dat de band altijd verrassend uit de hoek kan komen.
Read More
Follow artist