Bandsintown FistBandsintown Text
Search for artists and concerts
Search for artists
Hamburger Menu Icon

BLUE CRIME

Apr 13th 2018 @ Podium Asteriks

Leeuwarden, Netherlands
I Was There
Friday, April 13th, 2018
8:00 PM
Podium Asteriks
Leeuwarden, Netherlands
De mannen van zZz maken vuige krautrock: opgefokte deuntjes die je meevoeren naar een moderne versie van de jaren zestig. Ongeremd, divers en in een hoog tempo laat zZz zien dat ze over een breed muzikaal palet beschikken. Met slechts twee instrumenten is dat geen kattenpis! Na de release van twee succesvolle albums Sound of zZz (2005) en Running With The Beast (2008) brengt de band in 2015 hun derde plaat Juggernaut uit. Groove met psychedelische melodieën en een sound die zowel mechanisch als organisch klinkt. Support is er van Blue Crime.
Op eerdere albums klinkt zZz als een trippy variant van The Doors, maar in hun huidige werk hoor je vooral invloeden van Neu!, Can en Kraftwerk terug. Het is een tijdje stil geweest rondom de band, maar ze hebben niet stilgezeten. In een rustigere periode maken ze o.a. soundtracks voor een aantal films en werken aan de interactieve videoclip Light Light met de Saelors. Met Juggernaut is het nu weer tijd voor eigen werk en live-optredens van het duo. Na verschillende tours in het buitenland zijn ze weer terug op eigen bodem en binnenkort te zien bij Asteriks!
Support komt van Blue Crime. Mysterieus, een tikkeltje excentriek met een en zuivere sound. Je hoort gure gitaren in combinatie met een ijzige zang die lichtelijk futuristisch aandoet. De muziek van Blue Crime schuiven we voor het gemak onder de noemer indie, hoewel Blue Crime hun sound liever omschrijft als moonpop. Wat zeg je daar?! Eind november 2016 brengt de band het album Submarine 7 op vinyl uit. Duistere en dromerige klanken die niets aan de verbeelding overlaten. Een frisse noot, harmonieuze gure pop die de gehoorgang ingalmt.
View All BLUE CRIME Tour Dates