Bandsintown FistBandsintown Text
Search for artists and concerts
Search for artists
Hamburger Menu Icon
ΓΙΑΝ ΒΑΝ

ΓΙΑΝ ΒΑΝ

Feb 18th 2018 @ Braziliana

Athens, Greece
I Was There
Feb
18
Οι ΓΙΑΝ ΒΑΝ live @Braziliana
Sunday, February 18th, 2018
9:30 PM
Braziliana
Athens, Greece
Η ορχήστρα ΓΙΑΝ ΒΑΝ συνδυάζει το κλαρίνο και το μπασοκίθαρο με τους πλουμιστούς ρυθμούς της Αφρικής, το νταούλι και την Farfisa με την ψυχεδέλια και το rock ‘n roll των 70’.

Μετά την ανεξάρτητη κυκλοφορία του άλμπουμ «ΓΙΑΝ ΒΑΝ» σε βινύλιο και κασσέτα η μπάντα/εγχείρημα του Jan Van de Engel κυκλοφόρησε ενα νέο ψηφιακό άλμπουμ με καινούρια τραγούδια, διασκευές, remix και δείγμα της συνεργασίας τους με τον Φοίβο Δεληβοριά.

Το αυθεντικό υλικό αποτελείται απο τραγούδια σε στίχους του Ευθύμη Φιλίππου*. Αφετηρία, ηχητικά και θεματικά, ο κόσμος του λαϊκοδημοτικού πανυγηριού, του τζαζμπανίστα. Μια παράδοση φιλτραρισμένη και υπεροδηγημένη μέσα απο τα εξωτικά κυκλώματα του afro-beat, του funk, του avant-garde. ‘Ολα στο εδώ, στο τώρα.

ΓΙΑΝ ΒΑΝ

Αλέξης Ιωάννου: φωνή, κιθάρα
Γιάννης Πουπούλης: κιθάρα
Κωστής Χριστοδούλου: πλήκτρα
Παρασκευάς Κίτσος: μπάσο
Κώστας Μερετάκης: κρουστά, φωνή
Jan Van de Engel: τζάζ

Jan Van de Engel είναι το ψευδώνυμο που χρησιμοποιεί ο ντράμερ Γιάννης Αγγελόπουλος για τις μουσικές που γράφει.

*Ευθύμης Φιλίππου, συγγραφέας και σεναριογράφος (Κυνόδοντας, ‘Αλπεις, Σεβαλιέ, Αστακός, L). Το 2009 εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Κάποιος μιλάει μόνος του κρατώντας ένα ποτήρι γάλα».

Δισκογραφία Jan Van de Engel:

2017 ΓΙΑΝ ΒΑΝ Singles Remixes & Covers (ψηφιακή κυκλοφορία)
2015 ΓΙΑΝ ΒΑΝ – 12'' LP βινύλιο/κασσέτα
2014 Αίματα (θεατρικό) – 10” EP, βινύλιο
2013 Λαδόκολλα – 7” Single, βινύλιο
2010 Misspent – CD

ωρα εναρξης 22.30

Ακούστε, αποκτείστε και δείτε ΓΙΑΝ ΒΑΝ εδώ:

http://janvan.net
https://janvandeengel.bandcamp.com/music
https://www.youtube.com/user/vdengel/videos
https://soundcloud.com/jan-van-de-engel
https://play.spotify.com/album/3hXsxKWv3pQkFIINDCxvBz?play=true&utm_source=open.spotify.com&utm_medium=open
https://itunes.apple.com/gr/artist/jan-van-de-engel/id408723209
https://www.facebook.com/ΓΙΑΝ-ΒΑΝ-1668561826718511