Bandsintown
get app
Sign Up
Log In
Sign Up
Log In

Industry
ArtistsEvent Pros
HelpPrivacyTerms
The Overslept Tickets, Tour Dates and Concerts

The Overslept

Dec 17, 2017

3:30 PM UTC
I Was There
Leave a Review
The Overslept Tickets, Tour Dates and Concerts

Find a place to stay

Bandsintown Merch

Circle Hat
$25.0 USD
Live Collage Sweatshirt
$45.0 USD
Rainbow T-Shirt
$30.0 USD
Circle Beanie
$20.0 USD

What fans are saying

Meike
November 26th 2018
It was amazing! Loved it, also the pre-show was also very cool
Eindhoven, Netherlands@
Effenaar
Easily follow all your favorite artists by syncing your music
Sync Music
musicSyncBanner

Share Event

The Overslept Biography

The Overslept is een Nederlandse poprock band, afkomstig uit mediahoofdstad Hilversum.
De band is ontstaan in april 2014. Zanger Sem Jonkhout, bassist Tommy van der Leer en drummer Daan van den Brink besloten hun krachten te bundelen met het voornemen "old school" poppunk nieuw leven in de blazen door dit te combineren met hedendaagse elementen.

Met deze insteek werd ook debuut EP 'Memory Lane’ geproduceerd in 2014. Met deze EP eert The Overslept haar achtbaan aan ervaringen uit het verleden. Dit heeft geresulteerd in 5 poppunk tracks waarbij de catchy en eigenzinnige zanglijnen van zanger Jonkhout, samen met de gecombineerde elementen van het heden en verleden de rode draad vormen. Op deze EP is tevens ex-Only Seven Left frontman Bjørgen van Essen te horen in het nummer 'Forgive Me'.

Na een aantal shows te hebben gespeeld in driemans-formatie, besloot de band in februari 2015 op zoek te gaan naar een extra gitarist. Via een ludieke actie op Facebook, vonden zij een aanvullend bandlid in gitarist Délano Ladurner.
De aanvulling van gitarist Ladurner maakte de band compleet, met als eerste gevolg een reeks van goed ontvangen akoestische covers waaronder Simple Plan's 'Summer Paradise'. Toeval liet niet op zich wachten, want kort na het uitbrengen van deze cover mocht de band twee optredens van de Canadese poppunk-legendes openen; zowel in OLT Rivierenhof te Antwerpen (BE) als in een uitverkocht Paradiso te Amsterdam. Daarnaast speelde zij in het voorprogramma van de Amerikaanse rockpop sensatie Set It Off in Luxor Live Arnhem. Deze optredens hebben ertoe geleid dat de band onder andere te gast mocht zijn bij radio 3FM en radio Veronica.

Na maanden hard gewerkt te hebben met onder andere Robin van Loenen (Destine), Bjorgen van Essen en Bram de Wijs werd de eerste single 'Where We Want To', met videoclip gereleased op 1 oktober. Het nummer werd meerdere malen gedraaid op onder andere radio 3FM en ontving binnen een week meer dan 4000 views op YouTube. Op 23 oktober zag de band’s tweede EP ' genaamd “Guidelines' het levenslicht tijdens een indrukwekkende releaseparty in De Vorstin te Hilversum. De EP werd bij de recensenten van Nederlands e-zines ‘Dutchscene’ en ‘Smash Press’ al ontvangen met hoge waarderingen; een 8 en een 9.
Read More
Pop Rock
Follow artist