Bandsintown FistBandsintown Text
Search for artists and concerts
Search for artists
Hamburger Menu Icon

Solist

Dec 31st 2016 @ Stora salen på Musikaliska

Stockholm, Sweden
I Was There
Saturday, December 31st, 2016
2:00 PM
Stora salen på Musikaliska
Stockholm, Sweden

Välkomna till Blåsarsymfonikernas festlig galakonsert med bubbel i kristallkronornas sken. Orkestern i feststämning bjuder på elegant och uppsluppen musik från bl.a. Johann Strauss’ Wien och de nordiska balsalarna. Tillsammans med det unga stjärnskottet Ole Aleksander Bang blir det opera, operett och romans.


Den unge lyriske tenoren Ole Aleksander Bang debuterade på Wermland Opera där han sedan gjort flera musikalroller. Han har också skrivit egen musik som han turnerat med. Ole Aleksanders operaröst har ett lyriskt och säkert högt register som bländar lyssnaren i den italienska bel canto repertoaren och Mozarts eleganta wienklassicism.


Kejserligt mm från valskungen, Blåsarsymfonikerna inleder årets konsert med ett kejserligt handslag som bekräftelse på löftet om vänskaplig solidaritet. Kaiser-Walzer är en av Johann Strauss finaste och mest uppskattade valser, den skrevs 1889 med anledning av den österrikiske Kejsar Franz Josefs besök hos Kejsar Wilhelm i Berlin där valsen uruppfördes som ett vänskapligt handslag länderna emellan. Valsens ursprungliga titel var också Hand im Hand.


Som alltid avslutas konserten med en graciöst meditativ blick ned i Donaus blåa vatten med An der schönen Donau.


Från de borgerliga salongerna
Under slutet av 1800-talet frodades musiklivet i de borgerliga salongerna, musiklivet hade ännu inte tagit det sista steget ut i offentligheten. Blåsarsymfonikerna lyfter fram ett par nordiska tonsättarinnor som skrev i samma genrer som var populära i Wiens salonger, valser, polkor och polonäser.


Dirigenten Alexander Hanson har stor erfarenhet av opera oh musikal från bl.a. Göteborgsoperan där han är engagerad. Han är även en blåsarprofil med chefsdirigentskap för tex Gothenburg Wind Orchestra och Försvarets Musikkår i Nord-Norge. Alexander leder konserten med säker hand.


Ur programmet:
Johann Strauss d y
Kaiser-Waltzer op.437
An der schönen blauen Donau m.m.


Musik från nordiska salonger.
Opera, operett och romans.


I biljetten ingår ett glas mousserande vin som serveras i konsertpausen!
Konserten är 2 timmar inkl. paus!