Bandsintown FistBandsintown Text
Search for artists and concerts
Search for artists
Hamburger Menu Icon
Abdelhadi Baaddi

Abdelhadi Baaddi

Dec 8th 2016 @ Ostade A'dam

Amsterdam, Netherlands
I Was There
Dec
08
Ik ga op reis en ik neem mee...
Thursday, December 8th, 2016
6:00 PM
Ostade A'dam
Amsterdam, Netherlands
"Ik weet dat je je niet kan voorstellen dat ik mijn hele hebben en houden heb achtergelaten voor een betere toekomst. Voor zekerheid. Alles voor je kinderen. Het is voor mij dan ook moeilijk te begrijpen dat je die zekerheid weggooit voor je dromen. Terwijl ik mijn dromen weggooide voor die zekerheid."

Een auto met imperiaal vol spullen verhalen, emoties, familie, begrip en onbegrip met als eindbestemming Marokko. Een reis van ruim 2500 kilometer en 20 uur. Hoe kom je die door als je medepassagier een bron van onvoorwaardelijke liefde is maar tegelijkertijd je grootste ergernis, namelijk je eigen vader.

Want wat weet ik nou eigenlijk van hem? En hij van mij? Tanger is de eindbestemming, maar 60 jaar geleden het vertrekpunt van mijn vader.

In het dagelijks leven vinden er altijd ontmoetingen plaats. Bewust of onbewust. Stap in mijn Mercedes 307 op reis naar Marokko en maak kennis met ons, zoals ik opnieuw kennis maakte met mijn vader. We verplaatsen ons met het busje en daardoor -noodgedwongen- in elkaar.

In Ik ga op reis en neem mee gaan we erheen en tegelijkertijd ook weer een beetje terug. Een locatievoorstelling waarbij Ostade A'dam als begin- en eindplek dient en wij door de buurt rijden.

"Baaddi goot zijn persoonlijke verhaal in een spannende, intieme vorm waarin hij kundig schakelt tussen zijn vader en zichzelf, de humor prachtig vervlecht met de emotie." - **** in Theaterkrant

"Baaddi is een charismatisch performer, met een explosieve energie – de energie van een zoon die zijn plek in de wereld opeist. Moeiteloos wisselt hij tussen boze adolescent en onbereikbare vader, die zich hardnekkig verschuilt achter zijn glimlach. Een intieme, roerende voorstelling is het, met een hoog autobiografisch gehalte en een grote noodzaak." - **** in NRC Handelsblad

Concept, tekst, spel, muziek: Abdelhadi Baaddi
Regie: Lara Wakelkamp
Compositie: Judith Jongkind
Productie: ISH
Met dank aan: ISH, Europe by People
Foto: Studio Breed
Grafisch ontwerp en beeldbewerking: Donald Beekman (dbxl)

Duur: 60 min.