Bandsintown FistBandsintown Text
Search for artists and concerts
Search for artists
Hamburger Menu Icon
Raven Called Sin

Raven Called Sin

Dec 2nd 2016 @ Volta

Amsterdam, Netherlands
I Was There
Dec
02
Volta Metal Night II with Colombian Necktie, Rising Conflict and Raven Called Sin
Friday, December 2nd, 2016
8:00 PM
Volta
Amsterdam, Netherlands
Entree: €5,- (cash only)
Deur: 20:00
Start: 20:30

Raven Called Sin

“And God made Eve from the rib of Adam. And Eve was weak and loosed the Raven on the world. And the Raven was called Sin.” (Carrie-1976). Raven Called Sin vertolkt de zonden van de mensheid in de huidige maatschappij op deze wereld. De teksten van frontman Dylan Lammens reflecteren de pijnlijke waarheid als een spiegel op onze samenleving. Niet alleen de teksten maar ook de muziek grijpen de luisteraar bij de strot. Er wordt een wall of sound gecreëerd door de professionele productie, staccato grooves en progressieve drum beats. Daar bovenop worden de wervelende gitaarmelodieën, grommende bas riffs en getergde vocalen losgelaten. Inspiratie wordt gehaald uit bands als Born of Osiris, Monuments, Periphery, Architects en Volumes. Dutch Djent!

Rising Conflict

Rising Conflict is van oorsprong een Sneker Deathcore band, maar nadat de band zonder vocalist en bassist kwam te zitten was het een lange tijd stil. De band werd weer compleet met de twee Amsterdammers Danillo Visser (vocalist) en Malik Kramer (bassist). Zes maanden later bracht de band zijn eerste EP "Destructive Culture" uit, die erg in de smaak viel bij vele deathmetal/deathcore liefhebbers! De band kijkt met een realistisch oog naar de wereld en daarom is de EP gebaseerd op terrorisme en corruptie. Op dit moment is de band bezig met het maken van een full length cd.

Colombian Necktie

Colombian Necktie is een vijf koppige Deathcore/Beatdown band. De band is gevormd in 2012 en staat bekend om hun zware breakdowns en snelle deathcore riffs. De band is geïnspireerd door bands zoals: Whitechapel, Chamber of Malice, Fallbrawl. Wees voorbereid om omver geblazen te worden door in-your-face grooves en breakdowns waar elke Deathcore fan van kan smullen!