Bandsintown FistBandsintown Text
Search for artists and concerts
Search for artists
Hamburger Menu Icon

Hardes Big Band

Jan 25th 2017 @ Musikföreningen Crescendo

Norrköping, Sweden
I Was There
Wednesday, January 25th, 2017
7:30 PM
Musikföreningen Crescendo
Norrköping, Sweden

”Hardes Big Band med gästartisterna Peter Trygg och Jacob Huddén bjuder på ännu en storbandskonsert med Frank Sinatra tema.
Dessa skönsjungande herrar blev 2015 utsedda till Linköpings respektive Norrköpings Frank Sinatra med anledning av 100- års jubiléet, då fick de sjunga tillsammans med Sandviken Big Band i Crusellhallen i Linköping och Louis de Geer-hallen i Norrköping.
Publiken bjuds på ett antal Frank Sinatra klassiker tillsammans med Hardes Big Band.


Hardes Big Band från Linköping är legendarer inom storbandsmusik, Arne Harde startade sitt ursprungliga 8-manna band 1951 och det var under ett par decennier en av de populäraste dansorkestrarna i mellersta Sverige.


Hardes storband i nuvarande tappning är vitalare än någonsin, många i bandet har spelat sedan 1970 då storbandet bildades. Nya medlemmar fylls på efter hand så att den klassiska 18-mannasättningen blir komplett. Senaste nyförvärvet är den unge basisten Patrik Wedlin 20 år att jämföra med åldermannen i bandet gitarristen Sune Petterson 81 år, denne musikant började sin musikaliska bana i slutet av 40- talet.
Hardes Big Band satsar numera på gästartister inför konserter. Det bjuds på klassisk storbandsmusik av bland andra Count Basie, Duke Ellington, Glenn Miller med flera.


Onsdag 25 januari kl. 19.30.
Entré 210 kr. Medlemmar 180 kr.