Bandsintown FistBandsintown Text
Search for artists and concerts
Search for artists
Hamburger Menu Icon

Ellen Sundberg Band

Dec 1st 2016 @ Gamla Tingshuset

Ostersund, Sweden
I Was There
Thursday, December 1st, 2016
7:30 PM
Gamla Tingshuset
Ostersund, Sweden

SUPPORT: BREAK A BAD HABIT


ELLEN SUNDBERG
Det har gått några år sedan vi först fick höra Ellen Sundberg på klubb SAM - då på duo som öppningsakt åt Jack Vreeswijk i Gamla Kyrkan.
Nu har hon på kort tid skaffat sig en både tacksam men också utmanande position i svenskt musikliv - och allt oftare nämns hon som kandidat att bli en av vår tids stora rockartister. Under hösten har hon släppt sitt tredje album "Cigarette Secrets" som bland annat innehåller den flitigt radiovevade singeln "My favorite Town". Americanan från hennes två första skivor finns kvar men nu har musiken blivit mera poporienterad på ett otroligt bra och fräscht sätt.


Ellens kanske tydligaste kännetecken som artist är hennes starka originalitet, stärkt av en unik röst och ett helt eget låtskriveri och melodisinne. Nya albumet är inspelad under en gråmulen decembervecka i anrika Dreamland Recording Studios i Woodstock med producenten Stefan Glaumann (Thåström).


– Jag sade innan jag åkte att jag vill att skivan ska kännas som en självsäker käftsmäll, mer än som en ängslig kram från en indieartist som söker efter att vara cool och rätt. Jag hoppas att vi lyckats med det, säger Ellen om inspelningen.


"Den mest begåvade Americana-musiker som kommit fram i Sverige efter First Aid Kit heter Ellen Sundberg." - Jan Gradvall


BREAK A BAD HABIT
Duon Break a Bad Habit består utav före detta Birka-eleverna Guro Flogstad och Linnea Jansson och bildades 2011 i Argentina. De tar oss tillbaka till gatumusikens enkla men solida sättning - ett dragspel, en gitarr och två starka röster. Deras texter berör teman som samhällskritik, kärlek och ger oss samtida och råa skildringar som skapar eftertanke.


Break a Bad Habit går på kl 19.30
Ellen Sundberg på scen kl 20.00 (två set)


Konserten presenteras av Klubb SAM i samarbete med Estrad Norr, Östersunds kommun, Kulturrådet, Studieförbundet Vuxenskolan, TeloGott och Frejas bakeri.