Bandsintown FistBandsintown Text
Search for artists and concerts
Search for artists
Hamburger Menu Icon
New Tide Orquesta

New Tide Orquesta

Nov 29th 2016 @ Fasching

Stockholm, Sweden
I Was There
phone
Get the full experience with the Bandsintown app.
arrow
Tuesday, November 29th, 2016
8:00 PM
Fasching
Stockholm, Sweden

New Tide Orquesta


Ett av Sveriges mäktigaste liveband firar 20 år på scen! I höst åker de på turné med två nya plattor i bagaget. Den ena tog två timmar att göra, den andra har de jobbat på i två år!


För ett par år sedan växte New Tango Orquesta ur sin kostym, droppade tangon och pånyttföddes som New Tide Orquesta. Första skivan under nya namnet kom 2012, möttes av publikens gunst och tog gruppen på turnéer till bl a Kina och Brasilien.


Nu är New Tide Orquesta tillbaka med två nya skivor under 2016! ”Live in Rio” släpptes i maj 2016, är inspelad i ett vintrigt Rio De Janeiro i juli 2014 och har getts högsta betyg på rad. En konsert från början till slut inför fullsatt konserthus.


Och till hösten kommer äntligen det efterlängtade studioalbumet som gruppen i hemlighet jobbat med i över två år! En dubbel musikskatt signerad gruppens kompositör Per Störby Jutbring där musiken lyssnaren i ett järngrepp från början till slut. Det blir en livsupplevelse i flera dimensioner då mycket av musiken är skriven för akustiska instrument och loop pedaler.


När detta framförs live så multiplicerar sig kammarensemblen live framför publikens ögon och öron och växter till en mäktig orkester. Magisk minimalism och fängslande melodier framförda av några av våra mest personliga instrumentalister. Och så har de ju spelat ihop i 20 år också.


Per Störby Jutbring – bandoneon
Livet Nord – violin
Josef Kallerdahl – kontrabas
Johanna Dahl – cello
Thomas Gustavsson – piano