Bandsintown FistBandsintown Text
Search for artists and concerts
Search for artists
Hamburger Menu Icon
Rob van de Laar

Rob van de Laar

Feb 17th 2017 @ Euse

Arnhem, Netherlands
I Was There
Feb
17
Mozart Hoornconcert No. 2 met Het Gelders Orkest
Friday, February 17th, 2017
8:15 PM
Euse
Arnhem, Netherlands
Dirigent Claus Peter Flor komt naar Het Gelders Orkest in Doetinchem, Arnhem en Nijmegen. Dat belooft een spectaculair klassiek concert, met werken van Mozart en Wagner en een solo van onze ‘eigen’ hoornist Rob van de Laar.

Spitzenklasse! Zo staat de komst van de Duitse dirigent Claus Peter Flor dit seizoen naar Het Gelders Orkest te boek. De internationaal hoog aangeschreven maestro behoort tot een select groepje topdirigenten. Zo moest hij Jaap van Zweden in de race voor het chef-dirigentschap van het Dallas Symphony Orchestra nét voor laten gaan. Flor was lang verbonden aan het Konzerthaus Berlin en dirigeerde onder andere het Tonhalle Orchester Zürich en de Berliner Philharmoniker.

Mozarts Hornkonzert nr. 2
Onze ‘eigen’ hoornist Rob van de Laar soleert onder zijn leiding. Hij speelt Mozarts Hornkonzert nr. 2, één van de hoornconcerten die de componist voor zijn vriend Joseph Leitgeb schreef. Veeleisende werken, iets wat Mozart goed wist, getuige de plaagstootjes die hij zijn vriend gaf in de partituur: ‘Wolfgang Amadé Mozart hat sich über den Leitgeb Esel, Ochs un Narr, erbarmt’.

Symfonisch gedicht
Het programma opent met Wagners vrolijke ouverture Rienzi en sluit af met Die Seejungfrau van Zemlinsky. In dit symfonische gedicht over een zeemeermin die verliefd wordt op een prins, probeerde Zemlinsky over zijn kater als gevolg van twee jaar tevergeefs flirten met Alma Schindler (later Mahler) heen te komen.