Bandsintown FistBandsintown Text
Search for artists and concerts
Search for artists
Hamburger Menu Icon

Ellen Sundberg

Dec 3rd 2016 @ Jamtli Julmarknad Stora Scenen

Östersund, Sweden
I Was There
Saturday, December 3rd, 2016
11:00 AM
Jamtli Julmarknad Stora Scenen
Östersund, Sweden

Doug Seegers, Ellen Sundberg och Undersåkerskören – En unik konsertupplevelse
Jamtli Julmarknad. Lördag 3 december 18:30


Jamtli presenterar tillsammans med Hushållningssällskapet i Jämtland en unik konsertupplevelse i den mörka decemberkvällen. En speciellt sammansatt utomhuskonsert med Doug Seegers, Ellen Sundström och Undersåkerskören som framför, var för sig och tillsammans, både sina hits och klassiska jullåtar med Americana- och country-tappning. En krispig vinterkväll fylld med kärlek och julvärme.


Liksom på skivan kommer Doug att på konserten ta oss med på en resa till sin barndoms jular, via snötäckta gränder och till den varma brasan! Stämningsfulla klassiker blandat med gripande nyskrivet material. Doug sjunger klassikerna med äkta inlevelse precis som när han sjunger den bitterljuva uppgörelsen med sin frånvarande pappa i ”Daddy´s Still Around” och i sitt eget lyckopiller “Let Me Ride With You Stacy”. I just ”Let Me Ride With You Stacy” gör Doug en mycket varm och personlig vinkning till sin nära vän Stacy. Stacy är eldsjälen och klippan bakom ”The Little Pantry That Could” i det lite slitna området runt Charlotte Avenue i West Nashville. Sången handlar om att Doug vill följa med Stacy på hennes ”Karl-Bertil Jonsson”-liknande uppdrag att åka runt och ge julklappar till Nashvilles utsatta och hemlösa. Doug vill vara med och dela lyckan av att ge och sprida glädje till människor med annars ganska lite att glädja sig åt.
Ellen förgyller konsertupplevelsen med sin alldeles egen mix av americana och norrländskt vemod. Ellen och Doug har spelat tillsammans förut och Ellen hyllas högt av Doug Seegers. På bara två år har 23-åriga tjejen skaffat sig en både tacksam men också utmanande position i svenskt musikliv. Allt oftare blir Ellen nämnd som kandidat att bli en av vår tids stora kvinnliga rockartister. Två hyllade skivor och ett flitigt turnerande har utvecklat denna unga jämtländska urtalang och ingen som följt hennes karriär har kunnat undgå att se hennes branta utvecklingskurva uppåt. Med nya albumet "Cigarette Secrets" och plats på P3.s spellista ger Ellen ett tydligt besked att hon kommer bli väldigt svår att stoppa. Och hur skulle vi kunna hindra henne att spela hos oss här i hennes ”Favorite Town”?


Undersåkerskören är en kör med sångarglädje i fokus. Varje jul gör de en bejublad konsert på hemorten men i år har de även fått uppdraget att ge ett extra lyft åt Doug, Ellen och den här konserten.