Bandsintown FistBandsintown Text
Search for artists and concerts
Search for artists
Hamburger Menu Icon

David Bowie Is

Nov 29th 2016 @ Ekerö Bio

Ekerö, Sweden
I Was There
Tuesday, November 29th, 2016
7:00 PM
Ekerö Bio
Ekerö, Sweden

Den första stora utställningen om den inflytelserike musikpionjären David Bowie blev totalt utsåld och massivt hyllad i media. Nu visar Folkets Hus och Parker återigen den efterlängtade inspelade versionen från 2014, med premiär 15 augusti.
Detta är den första retrospektiven över David Bowies extraordinära karriär. Bowie är en av nutidens mest banbrytande och inflytelserika artister. Den filmade versionen av utställningen spelades in under avslutningskvällen av den helt utsålda utställningen på Victoria & Albert Museum i London, där en mängd unika föremål från Bowie-arkivet visades upp för första gången.
Detta var museets mest framgångsrika utställning genom tiderna, med över 200.000 sålda biljetter. Utställningen var på en internationell turné och gjorde succé runt om i världen.
Filmens värdar är utställningens kuratorer Victoria Broackes och Geoffrey Marsh, som tillsammans med kunniga gäster utforskar berättelserna bakom några av de viktigaste föremålen från olika delar av Bowies händelserika konstnärskap. Vid sidan av några av de mer omtalade utställningsföremålen återfinns mer personliga saker som aldrig tidigare visats. Storyboards, handskrivna låtlistor och låttexter, en del av Bowies egna skisser, partitur och dagboksanteckningar. Alltsammans viktiga pusselbitar kring hans kreativa utveckling.
Bioversionen är regisserad av Hamish Hamilton, BAFTA-belönad regissör bakom direktsändningen av öppnings- och avslutningsceremonierna vid Londons Olympiska och Paralympiska spel 2012.


Regi: Hamish Hamilton
Guider: Victoria Broackes, Geoffrey Marsh med gäster
Inspelad: Victoria & Albert Museum, London
Längd: 1 tim 35 min
Text: Engelsk text
Ekerö Bio 29 november 2016