Bandsintown FistBandsintown Text
Search for artists and concerts
Search for artists
Hamburger Menu Icon

eMiL Jensen

Feb 1st 2017 @ Sagateatern

Linköping, Sweden
I Was There
Wednesday, February 1st, 2017
7:00 PM
Sagateatern
Linköping, Sweden

BILJETTER SLÄPPS I SAMBAND MED MEDLEMSMÖTET 31 AUGUSTI!


Emil Jensen är äntligen tillbaka med en ny föreställning med Riksteatern.


Emil är en av landets mångsidigaste artister, på scen blandar han musik, lyrik och komik till en helt egen genre i sina hyllade mellansnack och låtar.


Han har en förmåga att ta sig an de mest angelägna och brännande aktuella ämnen, men alltid genom humorn, ljuset och komiken.


Den nya föreställningen ”Flyktpotatis” är på samma gång allvarligare och roligare än allt Emil gjort tidigare, och tar upp flera skikt av flykt och rörelse.


Flykt i den globala betydelsen – från och mellan länder, på grund av förtryck och klimatförändringar. Flykt inom Sverige – från rådande normer på en skola, ett jobb, i en familj eller en destruktiv relation. Och flykt i det inre; verklighetsflykt, besatthet, beroenden och medberoenden.


I föreställningen väver Emil ihop dessa sidor av ämnet i sin musik, lyrik och komik. Utan att ducka för det allvarliga


- ”Allt som finns att upptäcka när jag vänder och vrider på ordet ”Flyktpotatis” blir som små trampoliner in i berättelser om migration, normer och inre flykt”, säger Emil om föreställningen. ”Dålig potatisskörd som genom historien fått människor att fly och bryta ny mark, potatisen som symbol för det jordnära och trygga och inte minst potatisen som symbol för det ursvenska - och samtidigt det importerade.”