Bandsintown FistBandsintown Text
Search for artists and concerts
Search for artists
Hamburger Menu Icon

Hanna Järver

Dec 17th 2016 @ Mejeriet

Lund, Sweden
I Was There
Saturday, December 17th, 2016
9:00 PM
Mejeriet
Lund, Sweden

JONAS LUNDQVIST
I våras släppte Jonas Lundqvist sitt andra album under eget namn, Vissa nätter (Adrian Recordings), uppföljaren till Så e de me de (2012). Han jobbar just nu för fullt på en Snapchat-skiva som ska släppas senare i höst. Vid sidan av musiken driver Jonas tennisklubben TK Örnen, en av de sista utposterna för folk som gillar att röka och idrotta enligt egen utsago. I våras blev Jonas Lundqvist utsedd till en av Sveriges bäst klädda män av tidningen Café. Den senaste tiden har han spelat på bl. a. Gagnef, Malmöfestivalen, Festival del Mar (där hans publik f ö hoppade sönder den gamla dansbanan så att inga fler akter kunde spela) och gjort klubbgig under Way Out West.


HANNA JÄRVER
Multitalangen Hanna Järver gör allt själv och skriver texter som är så rakt på sak att vi nästan skäms när vi lyssnar på dem. Hon har en sångröst som är fullständigt effortless, den liksom glider runt över hennes elektroniska produktioner som att den alltid varit menad för en enda sak: popmagi.


Hannas musik är kontrastfylld. Texterna handlar om ambition och frustration, längtan och misslyckanden. De handlar om otrohet, ohälsosamma relationer och ilska över rådande normer. Det är Hollywood och en personlig dagbok på samma gång.


2015 släppte Hanna låtarna Samma Gamla Himmel och Ingeting Skrivet som av P3 och flera inflyteleserika musikmedier utsågs till två av årets bästa låtar. Ett pophopp var därmed fött. Peppen nådde sitt klimax i slutet på året med singeln Anekdoter som fick Hannas hyllningskör att utbrista ord som pop-hit och P3-hit och Fuck you-finger. Med en fri översättning av klassikern Koka-Kola Veins av The Tough Alliance charmade hon kort därefter brallorna av dem få som fortfarande tvekat. Den 27 april i år stillades vår hunger efter ännu mer, då Hanna släppte en ny EP vid namn Närke som togs emot med öppna armar både av kritiker och fans.


Vi välkomnar tillbaka två av våra favoritartister till Mejeriet.