Bandsintown FistBandsintown Text
Search for artists and concerts
Search for artists
Hamburger Menu Icon

Lisa Lystam Family Ban

Dec 15th 2016 @ Fasching

Stockholm, Sweden
I Was There
Thursday, December 15th, 2016
8:00 PM
Fasching
Stockholm, Sweden

Ida Bang & The Blue Tears + Lisa Lystam Family Band


Kritikerrosade och prisbelönta Ida Bang & The Blue Tears är ett ungt band från Stockholm som lyfts fram som det nya stjärnskottet i blues-Sverige. Efter flera fantastiska recensioner av både liveshow och album i bl.a.


Dagens Nyheter, Sydsvenskan, Barometern och Jefferson Blues Magazine, beskrivs de återkommande som ett välbehövligt nytt och fräscht bluesband med skickliga musiker och ett eget sound, men samtidigt med stor respekt för bluesens rötter. Våren 2016 representerade de Sverige i European Blues Challenge i Italien, efter att ha vunnit den svenska uttagningstävlingen. Bandet gjorde stor succé och blev en ”snackis” i Italien, och har därefter synts mycket oftare på scener utanför Sverige. I år släppte bandet även sitt första fullängdsalbum, Possibilities, som innehåller 11 egenskrivna låtar och visar på bandets bredd och nytänkande inom bluesgenren. Sedan starten 2013 har de verkligen gjort sig ett namn och synts på nästan alla Sveriges bluesfestivaler och klubbar.


____________


Under det sista året har Lisa Lystam Family Band blivit ett tajt, genuint och eftertraktat band. Lisa och grabbarna har redan hunnit spela på en hel del kända tillställningar både i och utanför Sverige och under året kommer man kunna se dem på flera stora festivaler. Lisa Lystam Family Band har hyllats för sin unika liveshow där varje kväll aldrig blir den andre lik. Lisa och familjen bjuder in publiken och tillsammans skapas oförglömliga konserter fyllda utav spontanitet, allvar, skratt och musik av hög klass.


"Lisa Lystam är en utmärkt sångerska med ett brett register och en scenisk auktoritet. Som vokalist står hon i centrum men det är gruppens samlade insats som verkligen imponerar" - Svenska Dagbladet