Bandsintown FistBandsintown Text
Search for artists and concerts
Search for artists
Hamburger Menu Icon
Sofia Karlsson

Sofia Karlsson

Dec 14th 2016 @ Katalin, Uppsala

Uppsala, Sweden
I Was There
Wednesday, December 14th, 2016
8:00 PM
Katalin, Uppsala
Uppsala, Sweden

Sofia Karlsson & Martin Hederos på turné gmed ny julskiva. Glitter möter näver och nattklubb möter frostiga ängar. Den varma spelglädjen är det som utmärker denna duo, improvisation och högt i tak. Årets julkonsert väntar!


Med ett nytt album i ryggen åker duon ut på turné landet runt i december. De besöker kyrkor och konserthus med sin musik, där nyskrivna låtar varvas med kända julklassiker som ”O Helga natt” och ”Have Yourself a Merry Little Christmas.” Med två tramporglar, Sofias gamla gitarrer och en flygel blir det en intim och akustisk liveupplevelse.
Duon Karlsson/Hederos vill med sin musik förflytta sig själva och andra till en zon där man kan andas, komma ihåg och blicka framåt under några veckor som kan vara både utarmande och underbara. Albumet ”Stjärnenätter – Sånger om julen” släpps 13 november.
Sofia Karlsson mottog nyligen Stockholms Stads hederspris ”Årets Tonsättare”.
Hon har med sin unika röst och egensinniga musik turnerat Sverige runt sedan 2005, då hon fick sitt genombrott med albumet ”Svarta Ballader”. Albumet sålde 100 000 exemplar. Sofia Karlsson har sedan dess mottagit fyra Grammis och genomfört otaliga hyllade liveframträdanden.
Martin Hederos är en av Sveriges mest erkända låtskrivare och musiker och var bland annat med och grundade The Soundtrack of Our Lives. Han har samarbetat och gjort musik med ett flertal svenska musiker och turnerat även med Weeping Willows, Johnossi och Ane Brun. Just nu spelar Martin Hederos i bandet Tonbruket.