Bandsintown FistBandsintown Text
Search for artists and concerts
Search for artists
Hamburger Menu Icon

Goatess

Dec 11th 2016 @ En Arena

Stockholm, Sweden
I Was There
Sunday, December 11th, 2016
7:00 PM
En Arena
Stockholm, Sweden
13 RSVPs

High On Fire + Goatess
En Arena, Johanneshov, 11 december kl 19:00
Biljettpris 250 kr + 25 kr serviceavgift
18 år


High On Fire
När stonerrockhjältarna Sleep splittrades 1998 tog det bara ett halvår för gitarristen Matt Pike att dra i gång sitt nya projekt, det makalöst bullriga High On Fire.


– Jag var nära att kasta in handduken när en gemensam bekant sammanförde mig och Matt, berättar trummisen Des Kensel för David Noaksson i Close-Up Magazine #175. Sleep var så gott som överspelat då. Bara skilsmässan återstod. Vi fann i alla fall varandra direkt. Det kändes helrätt redan på första jammet. Vi provade flera olika musiker: en gitarrist som ville styra det mer åt Led Zeppelin-hållet och en basist som hade pippi på death metal. Det blev en mix av stilar som inte var särskilt fruktbar. Eller rättare sagt: att trassla ut det i lyssningsbara låtar var alldeles för pilligt. Vi bestämde oss därför att skala ned bandet till en duo och ta in en vän till Matt på sång.


Hur självklara High on Fire än låter i dag dröjde det ett tag innan de lärde sig att hantera växelspaken och utnyttja alla cylindrar.


– Det tidiga materialet var släpigare och groovigare, med en stoneraktig framsida – en kvardröjande rest från Matts år med Sleep. Men med tiden, i allt stötande och blötande, fick vi upp hastigheten. Nu låter det i och för sig som High on Fire hur vi än bär oss åt tack vare Matts sång och särpräglade gitarrteknik.


Förband är GOATESS från Stockholm, i vars sättning bland annat Christian Linderson (ex-Saint Vitus och Count Raven) ingår. Gruppen släppte tidigare i år andra albumet ”Purgatory under new management” på finsmakaretiketten Svart Records.