Bandsintown FistBandsintown Text
Search for artists and concerts
Search for artists
Hamburger Menu Icon

Filip Jers

Dec 8th 2016 @ Fasching

Stockholm, Sweden
I Was There
Thursday, December 8th, 2016
8:00 PM
Fasching
Stockholm, Sweden

Svante Sjöblom & Filip Jers


Grunden för repertoaren bottnar i amerikansk folkmusik. Spontant, rytmiskt och mycket improvisation, efter 12 års samarbete vet de knappast ens själva var nästa låt börjar eller slutar!


Svante Sjöblom är en fanbärare för den nya generationen av svenska bluesmän, som sjunger som om han levt hela sitt liv i den amerikanska södern. Trots sin unga ålder har Svante varit etablerad på den skandinaviska bluesscenen i över tio år och mottagit utmärkelser som Åmål Junior Blues Prize och Fjellis-stipendiet. Kanske får vi även höra en och annan bit från den svenska södern?


Filip Jers är en internationellt respekterad munspelare med ett brett musikaliskt spektrum. Jers har vid 28 års ålder turnerat i närmare 30-tal länder över Europa, Asien, Amerika och Afrika. Filip har på kort tid blivit en av Europas ledande munspelare och hans rykte växer stadigt internationelt, inte minst sedan han som 18-åring blev världsmästare i munspel (både i blues och jazz).


Svante Sjöblom – sång, gitarr, banjo
Filip Jers – munspel, dragspel


__________________


Lowbird Highbird


Ett band där motsatser möts och samverkar utan att kollidera. Det låter storslaget och jordnära. Vemodigt med en stark, självlysande passion. Ett mörker där solen är på väg att tränga igenom. Oändligt vackert med skit under naglarna. Americana bandet från Piteå har funnits i knappt ett år och har redan hunnit släppa sitt debutalbum på Rootsy Music, norra Europas största skivbolag för country och americana. Skivan har tagits emot mycket väl i Svensk press såväl som utomlands. Dagens Nyheter utsåg den till veckans skiva och gav den 4/5, Gaffa kallar musiken ”Norrländsk americana av yttersta kaliber” och belönade den med 5/6. Nu åker bandet ut på en turné genom Norden med en kritikerrosad skiva i baggaget, det kommer även spelas musik som är helt nyskriven för denna turné.


DJ TBA