Bandsintown FistBandsintown Text
Search for artists and concerts
Search for artists
Hamburger Menu Icon

Silvana Imam på Nobelberget

Dec 3rd 2016 @ Nobelberget

Stockholm, Sweden
I Was There
Saturday, December 3rd, 2016
7:00 PM
Nobelberget
Stockholm, Sweden

Silvana Imam gör unik Stockholmsspelning den 3 december


Efter ett 2016 av priser, utmärkelser, spelningar, albumsläpp, turnerande och sommarprat åker Silvana Imam – som på årets P3 Guldgala utsågs till bästa liveartist – ut på höstturné. Turnén, som fått namnet "Regnbågsfärger Över Sverige" Tour inleds på Arbis i Norrköping den 14 oktober. Nu är det klart att Silvana Imam även spelar i Stockholm – den 3 december blir det en unik konsert på Nobelberget.


I mars släppte Silvana Imam albumet "Naturkraft", som hyllades av såväl kritiker som lyssnare. Någon månad tidigare på Grammisgalan 2016 utsågs hon till Årets artist, den första rapparen att ta hem den kategorin. En stor och hängiven publik – som bl. a. såg till att Silvana Imam fick ta emot Guldmicken, utmärkelsen för årets bästa liveartist på P3 Guldgalan 2016 – har följt hennes steg under de senaste två åren hon vuxit fram som en av Sveriges största artister. Därtill spelningar utomlands på exempelvis South by Southwest i Texas USA, Filmfestival i Mexico, Roskildefestivalen i Danmark och Öya i Norge.


Den 21 augusti avslutade Silvana Imam årets "Sommar i P1"-säsong med ett hyllat sommarprat om bl. a. ursprung och uppväxt, ställningstaganden och identitet.


Det är Silvana Imams tid nu. Ännu mer så än någonsin förut. Det finns ett movement, en slags rörelse, runt henne som är långt mer än rap. Den finns i den höga nivån i alla visuella uttryck, i texternas emotionella vikt, i medvetenhet och i musiken.


När Imam den 3 december spelar på Nobelberget blir det med en unik inramning.


– Jag vill ge mina änglar något speciellt den 3 december. De har under året och åren varit där för mig, spelning för spelning och lyft allting som jag gett ifrån mig. Den här kvällen vill jag maximera upplevelsen av en Imamspelning, från entré till scenen.


Konserten i Stockholm följer upp rekordsnabbt utsålda Debaser Strand-spelningen som ägde rum i december 2014 och sommarens hyllade Gröna Lund-konsert. Nobelberget står som spelställe och Imam och hennes team som värdar. Och de lovar en stormig naturkraft som regnat och skapat regnbågsfärger över Sverige under året. Det här är för Imams Änglar.


Dörrar: 19.00
På Scen: 21.00
Åldersgräns: 13 år