Bandsintown FistBandsintown Text
Search for artists and concerts
Search for artists
Hamburger Menu Icon

VIRPI PAHKINEN

Nov 28th 2016 @ Södra Teaterns Stora Scen

Stockholm, Sweden
I Was There
Monday, November 28th, 2016
7:00 PM
Södra Teaterns Stora Scen
Stockholm, Sweden

Virpi Pahkinen och hennes två dansare sammanlänkas i Digambara, en koreografisk vandring i gränslandet mellan dans och ritual. I en elegant kamp om ögonblicket för tre dansare påminner de om skuggor som måste mötas för att kunna skrida vidare.


Pahkinens koreografi söker sig utanför den västerländska danstraditionen, till platser och kulturer där dans och trans är en del i livsavgörande händelser. Med sitt tydliga formspråk är det ingen slump att hon är en av Skandinaviens internationellt mest framgångsrika solodansare och koreografer. Här tillsammans med dansarna Mugiyono Kasido och Pontus Sundset.


Virpi Pahkinen når i dag ut till en bred publik mycket tack vare att hennes verk har visats i SVT, hon har gett ut boken Ormbäraren och medverkat som sommarvärd i Sommar i P1. Hon är ett eget uppslagsord i Nationalencyklopedin, hon har fått flera utmärkelser för sin dans och uppträtt i ett 40-tal länder. Hennes fans förförs av hennes rörelsekonst och fascineras över att hon går sin egen väg, utan att snegla på trender.