Bandsintown FistBandsintown Text
Search for artists and concerts
Search for artists
Hamburger Menu Icon
The Aurora Project

The Aurora Project

Dec 10th 2016 @ Cultuurpodium Boerderij

Zoetermeer, Netherlands
I Was There
Saturday, December 10th, 2016
8:00 PM
Cultuurpodium Boerderij
Zoetermeer, Netherlands
10 RSVPs
The Aurora Project is een succesvolle speler in het Nederlandse progressieve rocklandschap en staat bekend om haar prachtige conceptalbums.

The Aurora Project werd in 1998 gevormd in Katwijk (Nederland), door zes muzikanten die elkaar leerden kennen via het spelen van Magic: The Gathering.
De groep deelde naast een passie voor het voorgenoemde kaartspel, ook een passie voor progressive rock & sympho, waaronder Rush, Dream Theater, Arena en Pallas - maar ook meer duistere metalbands als 3rd and the Mortal en My Dying Bride. De band schrijft haar muziek tijdens urenlange jamsessies en brengt enkel conceptalbums uit. Inmiddels heeft de band 3 conceptalbums en 1 live-dvd uitgebracht.

Hun meest recente album "Selling The Aggression" (2013) kreeg wereldwijd lovende reviews en werd uitgeroepen tot "Album van het jaar 2013" door Sympho Shop Radio, de grootste progressieve rock-radiozender van Nederland.

Groot dieptepunt in de geschiedenis van de band, is het overlijden van gitarist en tekstschrijver Marc Vooijs in September 2014. De bandleden houden een jaar reces en besluiten uiteindelijk met zijn vijven door te gaan. De band pakt de draad weer op en begint met het schrijven van een nieuw conceptalbum.

Op 10 december zal The Aurora Project dan haar vierde conceptalbum ten gehore brengen! Het betreft een exclusieve album releaseshow.
In het voorprogramma spelen de eveneens uit Katwijk afkomstige bands Golden Caves en Downriver Dead Men Go.