Bandsintown FistBandsintown Text
Search for artists and concerts
Search for artists
Hamburger Menu Icon

I rollerna

Dec 10th 2016 @ Biosalongen Folkets Hus

Haparanda, Sweden
I Was There
phone
Get the full experience with the Bandsintown app.
arrow
Saturday, December 10th, 2016
7:00 PM
Biosalongen Folkets Hus
Haparanda, Sweden

Beräknad längd: 3 tim
Folkets Hus och Parker livesänder L'Amour de loin från Metropolitan i New York komponerad av finska Kaija Saariahos, vilket blir första gången på över 100 år Met har en kvinnlig tonsättare. Den 10 december 19.00 visas den på ett stort antal av våra biografer runt om i Sverige.


Finska Kaija Saariahos opera blir den första operan på Met komponerad av en kvinnlig tonsättare sedan 1903. Den är därmed den första livesända operan från Met av en kvinnlig kompositör. Det blir även första live-operan som leds av en kvinnlig dirigent, Susanna Mälkki.
Verket hade premiär på Salzburgfestivalen år 2000 och är en av de mest prisade operorna under de senaste åren. Regissör för Saariahos längtansfyllda medeltida drama är den legendariske Robert Lepage.
Operan är samproducerad med L'Opéra de Québec, där den hyllades förra sommaren, i samarbete med Ex Machina. Finska dirigenten Susanna Mälkki debuterar på Met, stjärnorna Susanna Phillips som Clémence, Eric Owens som Jaufré, och Tamara Mumford som Pilgrimen, som bär kärleksbudskap mellan dem.