Bandsintown Logo
Tuesday, February 7th, 2017
7:00 PM

Special guests: Horse Theif


The Felice Brothers är ett sammansvetsat folk-americana-rock’n’roll band från Catskill-bergen utanför New York. Bandet består av bröderna Ian och James Felice och de tre gamla vännerna Greg Farley (fiol), Josh Rawson (bas) och David Estebrook (trummor). Tredje brodern Simone Felice som också var medlem i bandet från början, gav sig in på en solokarriär efter fjärde fullängdaren ‘Celebration Florida’.


Bröderna växte upp vid Hudsonfloden, bara några mil från ett visst rosa hus i Woodstock där ikoner som Bob Dylan och The Band huserat. De bytte söndagarnas familje-BBQ’s i föräldrahemmets trädgård för storstan, och blev gatumusiker i New Yorks tunnelbana. Det var inte bara så de lärde sig spela, det var också där ryktet om deras fullständigt otämjda liveshower och distinkt skrangliga sound började sprida sig som en löpeld.


Via turnéer ihop med bland andra Bright Eyes, Old Crow Medicine Show, Justin Townes Earle och ytterligare ett par skivor i bagaget så har de nu samlat på sig tio år som band. På sjätte albumet i ordningen, Life in the Dark, fortsätter Ian Felice att kommentera ett splittrat, modernt Amerika med sina ofta cyniskt och lite smått förtvivlade texter. Berättelser, som tillsammans med bandets genuina förståelse för amerikansk folkmusik, blir premissen för den lekfullt ostyriga rövarsångs-americana som vi älskat sedan debuten för tio år sedan.