Bandsintown
get app
Sign Up
Log In
Sign Up
Log In

Industry
ArtistsEvent Pros
HelpPrivacyTerms
LũpḁGangGang Tickets, Tour Dates and Concerts

LũpḁGangGang

Lokale Helden ism Chapp de Mic

Trix
Noordersingel 28-30

Apr 27, 2024

7:00 PM GMT+2
I Was There
Leave a Review
LũpḁGangGang Tickets, Tour Dates and Concerts
About this concert
/ LINE UP Nag / Jazz Sanusi / Lupagangang / AKB / B!NO /ADJUA / Aïko Chapp de mic / Chapp de Floor / Chapp de mic viert Lokale Helden in Trix! Dat doen ze met een geweldige line-up die het lokaal talent van de buurt belicht. Kom af en hoor wat Antwerpen te bieden heeft! / De Antwerpse NAG is een gevestigde waarde in de Belgische hiphop scene. Hij stampte EIGEN MAKELIJ, het Antwerpse hiphop label, mee uit de grond en ontpopte zich als rapper en beat-maker. Naast zijn solowerk heeft hij ook heel coole samenwerkingen onder de arm. LEFTO, Zwangere Guys, Yong Yello, Deadbeat Larry,… Hij deelde zijn passie en kunnen met heel wat namen. In zijn laatste nieuwe album VERLOREN VOORWERPEN VOLUME 2 hoor je direct waar NAG exact voor staat. / Jazz Sanusi is een Belgische onafhankelijke artiest die lange tijd alleen op live podia te horen was, maar uiteindelijk de weg naar het opnemen van muziek vond. Ze groeide op met een onmiskenbare liefde voor muziek, een oude ziel die aangetrokken werd tot jazz en Rhythm & Blues. Tegenwoordig combineert ze die diepgaande liefde voor HipHop, Rnb en Soul in haar eigen geluid. In haar muziek komen universele thema’s samen met unieke ervaringen. Ze vindt inspiratie in introspectie, alles wat stereotypen met echtheid tart, ze is een singer-songwriter die elke kamer vult met comfort, begrip en goede energie. Het publiek dat haar muziek mocht ervaren in Antwerpse gerenommeerde zalen als Arenberg of DeRoma zou dit graag beamen, terwijl haar intieme kunstwerk op de Nachtwacht 2022 van het Fotomuseum een stempel op vele harten drukte. / B!NO is een 17 jarige rapper & producer die zichzelf blootlegt op zelf eigen beats. Sinds zijn eerste release in 2022 vind hij stilaan zijn weg in de Belgische Hiphop scene gevolgd door handen vol geslaagde optredens & meerdere bezoeken aan radio's. / LũpḁGangGang opteert voor een balans tussen instrumentaal en vocaal, tussen improvisatie en uitgeschreven. Hun muziek is een spel van zoeken en vinden. Wat je er allemaal tegenkomt, schommelt heen en weer tussen jazz, hiphop en funk. Hun debuutplaat “Dopamine Overdose” heeft zijn naam niet gestolen. Op muziek van LũpḁGangGang krullen je mondhoeken als vanzelf naar boven. Je begrijpt direct dat dit een band is die je live moet meemaken. / AkB alias Angel Kingboss is een ijzersterke zanger, rapper, producer & DJ. Dat mag je best letterlijk nemen, aangezien hij zijn moeilijke jeugdjaren verwerkt door middel van muziek. Zo geeft hij ook zijn kennis en moed door aan zijn fans. De dansbare beats met geïntegreerde melancholie maken heel het pakket toegankelijk en zalig om naar te luisteren. / In de Antwerpse muziekstudio Chapp De Mic krijgen jongeren op een laagdrempelige manier de kans en vrijheid om hun talenten te ontdekken en showen. Muziek, storytelling, poëzie, fotografie, dans & nog veel meer in de mix!
Show More

Find a place to stay

Event Lineup
NAG
1.4K Followers
Follow
AKB
310 Followers
Follow
Adjua
223 Followers
Follow
LũpḁGangGang
27 Followers
Follow
Easily follow all your favorite artists by syncing your music
Sync Music
musicSyncBanner

Share Event

About the venue

Trix is the music center of Antwerp. Music is the language with which we connect artists, young people, music lovers, the inhabitants of this city.... We are also a vibra...
read more
Follow Venue

LũpḁGangGang Biography

LũpḁGangGang is een band die opteert voor een balans tussen instrumentaal en vocaal, tussen improvisatie en uitgeschreven muziek. Dansende beren schreef: “Alles lijkt net niet te kloppen, alsof het een soundtrack is van struikelen, vallen en weer opstaan. En dat kunnen ze terwijl ze nog steeds volledige controle houden over de zwoele energie die hun muziek doordrenkt.”

LũpḁGangGang schippert tussen zoeken en vinden. Die zoektocht kun je het best live meemaken, want het constante enthousiasme en de ontembare energie die ze hieruit halen, maakt het zoeken misschien nog juist iets interessanter dan het vinden! Fris, vernieuwend, ondeugend en tonnen attitude: dat is LũpḁGangGang.

LũpḁGangGang bracht in 2022 hun derde EP ‘Urban Detox’ uit. In maart 2023 kwamen ze met hun debuutalbum ‘Dopamine Overdose’. Voor zowel het album als de EP werkte de band samen met Nicolas Rombouts (Dez Mona). De band wil in hun debuutalbum hun brede waaier aan invloeden samenbrengen, en tegelijk ook verder bouwen aan een eigen LũpḁGangGang sound. Invloeden zijn o.a. Kamaal Williams, The Breathing Effect, STUFF., Black Midi… Zowel de EP als het album kwamen uit bij Sdban Ultra (N.E.W.S Records) (STUFF., ECHT!, TaxiWars,…).

De groepsleden leerden elkaar in 2017 kennen tijdens een jamsessie, terwijl ze alle vier nog op de schoolbanken vertoefden. Na een tijdje begon de band met het schrijven van eigen nummers. Na enkele singles kwam er in 2020 de debuut-EP ‘Stalingrad’. Deze EP werd een muzikale zoektocht naar een ‘middle ground’ voor deze vier uiteenlopende jonge wolven. Dankzij hun rijke gamma aan muzikale invloeden slaagde de band er in om de afgelopen 3 jaar al verschillende Belgische podia te trotseren. Van de Ancienne Belgique tot Flagey, Gent Jazz en Handelsbeurs.
Read More
Post-rock
Indie
Jazz
Jazz Fusion
Follow artist