Bandsintown
get app
Sign Up
Log In
Sign Up
Log In

Industry
ArtistsEvent Pros
HelpPrivacyTerms
The legends - Netherlands Tickets, Tour Dates and Concerts

The legends - Netherlands

Action Jazz Action Painting

Apr 21, 2024

2:00 PM GMT+2
I Was There
Leave a Review
The legends - Netherlands Tickets, Tour Dates and Concerts
About this concert
Ik werk vanuit de materie, en de materie is verf’ zei de bekendste Cobraschilder Karel Appel ooit. Muziek onttrokken uit beeld en beeld onttrokken uit geluid. Beeldende kunst en jazz zijn verweven met elkaar. Varekamp schreef een swingende verhandeling over de roerige geschiedenis van de Cobra beweging. Ook laten The Legends zich inspireren door een Live Action Painter. Een spontane symbiose van verf en muziek! Het podium als experimenteel laboratorium, als atelier waar nieuwe kunst ontstaat. Waar meerdere vormen samenkomen, zoals jazz, spoken word en het live schilderen. Een experimentele uitdaging voor The Legends op zondagmiddag 21 april, onder leiding van trompettist Michael Varekamp en toetsenist Wiboud Burkens. Een vertelling, deels geïmproviseerd, experimentele muziek zonder voorbedacht plan en op het podium ontstaat een schilderij met de muziek als voedingsbodem. Het publiek, u, zit om de kunstenaars heen, klaar voor de ene verbazingwekkende beleving na de andere. “We willen dat het publiek iets unieks meemaakt”, vertelt Varekamp. “Een ervaring die je inspireert en die je even naar een andere wereld brengt.”
Show More

Find a place to stay

Bandsintown Merch

Circle Hat
$25.0 USD
Live Collage Sweatshirt
$45.0 USD
Rainbow T-Shirt
$30.0 USD
Circle Beanie
$20.0 USD
Easily follow all your favorite artists by syncing your music
Sync Music
musicSyncBanner

Share Event

About the venue

Live streaming & kleine zaal. Live artiesten, online èn betaald. Rietveld Thuis Theater toont het voordeel van video. Maar ook beperkt aantal zaalkaarten in het gezelligs...
read more
Follow Venue

The legends - Netherlands Biography

The Legends leggen zich toe op het maken en produceren van muzikale theatervoorstellingen in het genre Soul & Jazz. Daarbij is het uitgangspunt de populaire namen en smaakmakers van deze genres in het zonnetje te zetten en the life & times te gebruiken als leidraad voor swingende en inspirerende voorstellingen.

Read More
Jazz
Soul
Follow artist