Bandsintown
get app
Sign Up
Log In
Sign Up
Log In

Industry
ArtistsEvent Pros
HelpPrivacyTerms
Eddie Solomon Tickets, Tour Dates and Concerts

Eddie Solomon

Cultuur Bij Je Buur

Apr 20, 2024

1:45 PM GMT+2
I Was There
Leave a Review
Eddie Solomon Tickets, Tour Dates and Concerts
About this concert
13.45u      Eddie Solomon (violist/songwriter) 14.30u      Frans Leeuwangh (Accordeon) 15.15u      Eddy Solomon (violist/songwriter) 16.00u      Frans Leeuwangh (Accordeon)
Show More

Find a place to stay

Bandsintown Merch

Circle Hat
$25.0 USD
Live Collage Sweatshirt
$45.0 USD
Rainbow T-Shirt
$30.0 USD
Circle Beanie
$20.0 USD
Easily follow all your favorite artists by syncing your music
Sync Music
musicSyncBanner

Share Event

Eddie Solomon Biography

Eddie Solomon – Muzikant van de nacht

Eddie Solomon komt uit een muzikaal en artistiek nest. Hij werd klassiek geschoold, maar zodra hij op zijn zestiende een aanstelling kreeg om een symfonie-orkest in te gaan, wilde hij meer ontdekken en zich vrij bewegen door het muzikale landschap, ongeketend. Zo leerde hij bijvoorbeeld de blues, de rock, jazz, avantgardistische en improvisatiemuziek kennen. Zijn luister- en ontdekkingsdrang is niet te temperen. In zijn composities wil hij vernieuwend zijn en zichzelf telkens weer opnieuw ontdekken zonder zichzelf te herhalen.
Eddie Solomon zingt voornamelijk Nederlandstalig en is beïnvloed door de muziek van o.a. Scott Walker, Jeff Buckley, Nick Cave en The Doors. Liedjes over de liefde en de dood, maatschappijkritisch, misantropisch. Liedjes die je weer terugbrengen met beide benen op de grond. Persoonlijk, openhartig, kwetsbaar, melancholisch, dynamisch. Eddie Solomon onderzoekt de zwarte duistere kant van alles zonder oordeel. Er is meer in de wereld dat we niet weten.
De mensen die luisteren naar Eddie Solomon worden vaak gegrepen door het verrassende vioolspel. Een concert is een intense beleving. Het is dynamisch en zijn muziek blijft telkens boeien door een gevarieerde structuur en melodische opbouw. Verder tovert Eddie Solomon een gehele one-man show tevoorschijn met zijn loopstation.
Read More
Acoustic
Contemporary Classical
Melancholic Pop
Follow artist