Bandsintown
get app
Sign Up
Log In
Sign Up
Log In

Industry
ArtistsEvent Pros
HelpPrivacyTerms
Delİ GÖmleĞİ Tickets, Tour Dates and Concerts

Delİ GÖmleĞİ

Babylon
Sokak Tarihi Bomonti Bira Fabrikası No 1

Mar 28, 2024

9:00 PM GMT+3
I Was There
Leave a Review
Delİ GÖmleĞİ Tickets, Tour Dates and Concerts
About this concert
Deli Gömleği Punk, alternatif rock ve grunge temelinde kendine özgü karakterini koruyarak birçok kayıt yayımlayan Deli Gömleği, uzun soluklu müzik hayatı boyunca yurt içi ve yurt dışında farklı şehirlerde, festivallerde ve mekanlarda performanslar verdi. Sessizliğini yeni kayıtlarıyla bozarak dinamik performanslarına devam eden ekip, gitarların sesini kısmaya yanaşmıyor. Ritmik davullara ve yerinde duramayan bas melodilerine eşlik eden sözleriyle Deli Gömleği, Cemiyette Pişiyorum öncesinde sahneyi ısıtıyor.
Show More

Find a place to stay

Bandsintown Merch

Circle Hat
$25.0 USD
Live Collage Sweatshirt
$45.0 USD
Rainbow T-Shirt
$30.0 USD
Circle Beanie
$20.0 USD
Easily follow all your favorite artists by syncing your music
Sync Music
musicSyncBanner

Share Event

Delİ GÖmleĞİ Biography

Yalnızca soundunun değil, ruhunun ve tavrının mayasını da tüm Rock müzik geleneğinin bir uzantısı olarak seksenler ve doksanların grunge ve punk-rock etkileşiminden alan Deli Gömleği, takvimler 1999 yılının, dolayısıyla yüzyılın ve binyılın son günlerini gösterirken, demo albüm ile “yasal” albüm, kaset ile CD, müzik marketleri ile çevrimiçi platformların arasındaki tarihi geçiş döneminde Özver Yılmaz tarafından kuruldu.

İstikrarlı bir müzik üretimiyle dolu uzun kariyeri boyunca, dönemin popüler yarışmalarına katılmaları konusundaki ısrarları “müziklerini yarıştırmak istemedikleri” gerekçesiyle reddeden, “gitarlarının sesini kısma” tercihine hiç yanaşmayan Deli Gömleği, saldırgan gitar rifflerine eşlik eden ritmik davullar ve yerinde duramayan bas melodileriyle bir yandan varoluşçu melankolisini, bir yandan gezegende olup bitene dair müzisyen hassasiyetini korudu ve şiirsel lirikleriyle bunu besledi.

Grup sayısız konser, çok sayıda yurtiçi festivali ve yurtdışı turneleriyle geçen yılların ardından yolculuğuna devam ediyor. Yeni şarkılarıyla yalnızca kemik dinleyicisiyle yol almıyor, özellikle yeni bir dünyaya doğan genç kuşaklara da ulaşıyor.

Üretmenin bir tür çocuksu inat veya akıl hastalığı gibi görüldüğü bir coğrafyanın en tuhaf zamanlarına tanıklık eden Deli Gömleği, sırtını yasladığı 90’lar mirasını 2000’lerin zorlu tecrübeleriyle birleştirerek ve yeni kuşakları da yanına alarak üretmeye devam ediyor; sonsuza kadar değilse de sonuna kadar devam etmeyi planlıyor.
Read More
Alternative
Grunge
Punk
Follow artist