Bandsintown
get app
Sign Up
Log In
Sign Up
Log In

Industry
ArtistsEvent Pros
HelpPrivacyTerms
Daniel Arteaga Tickets, Tour Dates and Concerts

Daniel Arteaga

Daniel Arteaga - Broar Tour, Uppsala

Apr 3, 2024

8:00 PM GMT+2
I Was There
Leave a Review
Daniel Arteaga Tickets, Tour Dates and Concerts
About this concert
En melankolisk ångvält som erbjuder en medryckande blandning av dansanta indiepop-låtar med texter som berör och väcker känslor av nostalgi, längtan och hopp som alla kan relatera till. Det är en dansant och medryckande musik med melankoliska, vemodiga men hoppfulla texter som varje människa kan känna igen sig i. Daniel Arteaga strävar alltid efter att skapa en glad, medryckande och pulserande känsla med musiken, samtidigt som texterna ska kännas som när tyngden från ens axlar lyfts. Debutsingeln 'Vår gamla stad' fick både radiorotation samt blev upplockad av flera musikbloggar. "Det är klassisk pop som jag fastnade för med en gång. Absolut dels för texten, där den där tanken av ens gamla hemstad (eller ort i mitt fall) alltid blir härligt nostalgisk med åren och man någonstans längtar tillbaka. Men också för den starka och allsångsvänliga melodin och filmiska känslan i produktionen. Det är så att säga lätt att gilla detta." - Popmuzik "Daniel Arteaga spelar traditionell indiepop med snygga melodier, och aktuella singeln 'Elefanten' är andra smakprovet från kommande EP:n 'Känner smaken av sveket men sväljer ändå' (en singel med samma namn släpps inom kort). Det ska bli spännande att följa Arteagas fortsatta karriär." - HYMN "Han debuterade tidigare i hösten 2021 med singeln 'Vår gamla stad'. En nostalgisk låt om just hemstaden Västerås. Där känslan för staden blivit starkare med åren och man får lite av ett romantiskt filter över den stad man ändå alltid kallar för hem." - Popmuzik
Show More

Find a place to stay

Bandsintown Merch

Circle Hat
$25.0 USD
Live Collage Sweatshirt
$45.0 USD
Rainbow T-Shirt
$30.0 USD
Circle Beanie
$20.0 USD
Easily follow all your favorite artists by syncing your music
Sync Music
musicSyncBanner

Share Event

Daniel Arteaga Biography

En melankolisk ångvält som erbjuder en medryckande blandning av dansanta indiepop-låtar med texter som berör och väcker känslor av nostalgi, längtan och hopp som alla kan relatera till.

Med en uppväxt i Västerås och numera bosatt i Stockholm är Daniel Arteagas musik som en vemodig ångvält. Det är en dansant och medryckande musik med melankoliska, vemodiga men hoppfulla texter som varje människa kan känna igen sig i.

Daniel Arteaga strävar alltid efter att skapa en glad, medryckande och pulserande känsla med musiken, samtidigt som texterna ska kännas som när tyngden från ens axlar lyfts.

Debutsingeln 'Vår gamla stad' fick både radiorotation samt blev upplockad av flera musikbloggar.

"Det är klassisk pop som jag fastnade för med en gång. Absolut dels för texten, där den där tanken av ens gamla hemstad (eller ort i mitt fall) alltid blir härligt nostalgisk med åren och man någonstans längtar tillbaka. Men också för den starka och allsångsvänliga melodin och filmiska känslan i produktionen. Det är så att säga lätt att gilla detta." - Popmuzik.se

Kommande spelningar:
3 Feb - Global Living, Västerås
9 Mars - Brother Tuck, Stockholm
15 Mars - Kvarteret & Co, Örebro
Read More
Indie Pop
Indiepoprock
Indie Rock
Pop
Follow artist