Bandsintown
get app
Sign Up
Log In
Sign Up
Log In

Industry
ArtistsEvent Pros
HelpPrivacyTerms
Karol Mikloš Tickets, Tour Dates and Concerts

Karol Mikloš

Karol Mikloš + Nylon Union v .klube pod lampou

.klub pod lampou
Partizánska 2 - Palisády

Apr 20, 2024

7:00 PM GMT+2
I Was There
Leave a Review
Karol Mikloš Tickets, Tour Dates and Concerts

Find a place to stay

Event Lineup
Karol Mikloš
111 Followers
Follow
Nylon Union
60 Followers
Follow
Easily follow all your favorite artists by syncing your music
Sync Music
musicSyncBanner

Share Event

Karol Mikloš Biography

Karol Mikloš pôsobí na slovenskej nezávislej scéne už od 90. rokov.
Po niekoľkých skladbách na kompiláciách GA Records mu v tomto vydavateľstve v roku 1997 vyšiel debut The Same Mist Here (s legendárnym singlom Tomorrow) v produkcii Laca Lučeniča, ovplyvnený na Slovensku vtedy nevídaným zvukom ostrovných gitaroviek, za ktorý si vyslúžil nomináciu v slovenských Grammy za objav roka.
Na druhom albume Vis-á-Vis (2002) sa prvýkrát objavili slovensky spievané skladby (vrátane Všetko čo smieme chcieť a Celý) a prvé koketovanie s elektronikou, za čo bol odmenený nomináciou v cenách IFPI Aurel v kategórii „Spevák roka”.
Tretí album The Past of the Future (2008) predstavil farbistý návrat k živému zvuku, ktorý je organicky kombinovaný s elektronikou. Album, ktorý vyšiel na značke Deadred/Starcastic, bol nominovaný na Radio Head Awards v poslucháčskej kategórii aj na cenu kritikov.
Po odmlke, počas ktorej sa prihlásil iba skladbou Life Is a Full-Time Job na výročnej kompilácii Ten Deadred a vo filme O mladých rodičoch 2, začal v roku 2015 s vynovenou kapelou pracovať na Poisoned EP, ktoré vyšlo vo februári 2017 na vinyle a v digitálnej verzii opäť na značkách Deadred a Starcastic Records. Takmer presne o rok neskôr sa objavila aj alternatívna verzia tohto titulu v podobe kolekcie remixov s jednoduchým názvom Poisoned EP RMXS.
Po neplánovanom singli Truth Is Most Days I’d Rather Stay Home vydanom v apríli 2020 v reakcii na vypuknutie koronakrízy a príspevku na kompiláciu Deadred XX v podobe skladby Just Another Day sa Karol Mikloš v júni 2022 vrátil so singlom Awkward Laughter, ktorým ohlásil vrelo prijatý album vydaný v septembri 2022 pod názvom This Side of Town na značke Deadred Records.
Krátko po jeho vydaní vznikla séria nových slovensky spievaných piesní, ktoré sa objavia na albume naplánovanom na jar 2024. Prvá ukážka nových piesní vyšla v máji 2023 pod názvom Nevieš, čo ti hovorím, pričom už v septembri sa chystá zverejnenie ďalšieho singla nazvaného Opačným smerom, ktorý vznikol v spolupráci s textárom Vladom Jančekom.
Read More
Follow artist