Bandsintown
get app
Sign Up
Log In
Sign Up
Log In

Industry
ArtistsEvent Pros
HelpPrivacyTerms
Callkoen Tickets, Tour Dates and Concerts

Callkoen

Openingsfeest

Apr 20, 2024

8:30 PM GMT+2
I Was There
Leave a Review
Callkoen Tickets, Tour Dates and Concerts
About this concert
Callkoen is een opkomende naam in de Nederlandse muziekscene. Het gezelschap rijgt ska, reggae, rock en pop aaneen, met hier en daar een Balkantintje. Hun ‘Zomerfruit’ is verrassend lang houdbaar, en daar pluk jij de vruchten van. Wanna skank like Saul? Better Callkoen!
Show More

Find a place to stay

Bandsintown Merch

Circle Hat
$25.0 USD
Live Collage Sweatshirt
$45.0 USD
Rainbow T-Shirt
$30.0 USD
Circle Beanie
$20.0 USD
Easily follow all your favorite artists by syncing your music
Sync Music
musicSyncBanner

Share Event

Callkoen Biography

Wat zijn de gevolgen van in aanraking komen met een wilde Callkoen? Festivalgangers noemen verschillende symptomen, maar de meest voorkomende zijn gesloopte benen, een lege kop, en een torenhoge stemming. Waar komt dat besmettelijke gevoel vandaan?

Callkoen is een opkomende naam in de Nederlandse muziekscene. Het gezelschap rijgt ska, reggae, rock en pop aaneen, met hier en daar een Balkantintje. Hun ‘Zomerfruit’ is verrassend lang houdbaar, en daar pluk jij de vruchten van.
Wanna skank like Saul?
Better Callkoen!

Callkoen is 6 jaar geleden begonnen en had wat momentum voordat we, zoals de gehele kunstsector, in 2020 moesten inbinden. Na de toevoeging van een nieuwe toetsenist is er een energiekere, meer professionele sound ontstaan, en dit is duidelijk te horen op de debuutplaat ‘Zomerfruit’.
Callkoen maakt alternatieve nederpop met invloeden vanuit ska, reggae en rock. Hier gaan we meer variatie in brengen door ons te laten inspireren door bijvoorbeeld klezmer, latin en andere energieke wereldmuziek met t.z.t. mogelijke toevoeging van blazers. Ons doel is om verder afbreuk te doen aan de illusie dat Nederlandstalige muziek suf zou zijn, en we streven ernaar om in een lijstje te kunnen staan met andere succesvolle live-acts zoals Primaat, De Baron en Hang Youth.
Read More
Rock
Reggae
Ska
Nederpop
Follow artist