Bandsintown
get app
Sign Up
Log In
Sign Up
Log In

Industry
ArtistsEvent Pros
HelpPrivacyTerms
Slow Pilot Tickets, Tour Dates and Concerts

Slow Pilot

Jeff Buckley - A Live Rockumentary

Luxor
3072 AP Rotterdam

Jan 20, 2023

8:00 PM GMT+1
I Was There
Leave a Review
Slow Pilot Tickets, Tour Dates and Concerts
About this concert
Op 29 mei 2022 is het precies 25 jaar geleden dat het muzikale godenkind Jeff Buckley jammerlijk werd meegesleurd door de stroming van de Mississippi. Dé gelegenheid voor de Vlaamse band Slow Pilot om een voorstelling te maken als eerbetoon aan de man die met zijn etherische stem kon slaan en zalven, balancerend tussen romantiek en waanzin, en wiens versie van 'Hallelujah', Cohen in zijn schaduw plaatste. Maar wie was Jeff Buckley? Waar haalde hij zijn inspiratie? Wat heeft hij tijdens zijn korte leven meegemaakt? En ook: Wat heeft Nederland met Buckley en Buckley met Nederland? Op die vragen krijgt u een antwoord in deze bijzondere muzikale voorstelling. Op zoek naar de sporen die Buckley tijdens zijn doortocht in de Lage Landen achterliet, werden mensen geïnterviewd die destijds zijn pad hebben gekruist, zoals co-writer en bandlid Gary Lucas, maar ook fans, medewerkers bij platenfirma's en concert-organisatoren. Het leverde uniek beeldmateriaal en verhalen op die een bijzondere inkijk geven in de wereld van Jeff. In hun queeste wordt Slow Pilot bijgestaan door een beslagen radio-presentator, die ook de rol van MC/verteller op zich neemt tijdens de show. Maar bovenal is er de beklijvende muziek! De bandleden zijn elk op hun manier vergroeid met de songs van Buckley en Pieter Peirsman (Slow Pilot, Hooverphonic) wekt met akelige precisie de stem van de betreurde zanger tot leven. Jeff Buckley trad slechts een paar keer op in Nederland. Voor de talloze fans die hem nooit live hebben gezien is dit een uitgelezen herkansing, voor anderen dé kans om zich in te wijden in de machtige muzikale erfenis die hij achterliet.
Show More

Find a place to stay

Bandsintown Merch

Circle Hat
$25.0 USD
Live Collage Sweatshirt
$45.0 USD
Rainbow T-Shirt
$30.0 USD
Circle Beanie
$20.0 USD
Easily follow all your favorite artists by syncing your music
Sync Music
musicSyncBanner

Share Event

Slow Pilot Biography

Slow Pilot's debut album 'Gentle Intruder' (released 2018) is anything but a first acquaintance. The voice of frontman Pieter Peirsman probably sounds familiar as of 2016 he was the first male vocalist of Hooverphonic. Two years earlier he released a first EP, with national acclaim. 'Dance the night away' was a single with appearances on Belgian radio and television.
Jasper Maekelberg (Faces On TV, Warhaus), was enlisted as producer for the full album, that was recorded in the Brussels ICP studios, the ideal setting for the warm melancholy that sneaks into every song. Afterwards, a full string orchestra was added with great care to a number of songs, including the title track 'Gentle Intruder' which was picked as first single of the album.
Slow Pilot has taken his time, which you can hear. The album breathes a timeless character, regardless of any trends or hypes. Sometimes sober and small, sometimes supported by subtle string arrangements, but always with a prominent place for compelling melodies and the penetrating voice of Peirsman.
Read More
Pop
Rock
Alternative Singer-song With An Edge
Follow artist