Bandsintown
get app
Sign Up
Log In
Sign Up
Log In

Phone icon
Get App
Artists & VenuesPromotersHelp
PrivacyTerms
Pentagram Tickets, Tour Dates and Concerts

Pentagram

İstanbul / Turkcell Vadi Konserleri

Oct 16, 2021

8:00 PM GMT+3
I Was There
Leave a Review
Pentagram Tickets, Tour Dates and Concerts

Find a place to stay

Bandsintown Merch

Circle Hat
$25.0 USD
Live Collage Sweatshirt
$45.0 USD
Rainbow T-Shirt
$30.0 USD
Circle Beanie
$20.0 USD

Live Photos

Pentagram at Beyoğlu, Turkey in Dorock XL Venue 2023
View All Photos

What fans are saying

April 9th 2023
Absolutely amazing!! *lml* Made this holiday an epic one for us, still cant believe we managed to see Pentagram in person-lots of love from England xx
Beyoğlu, Turkey@
Dorock XL Venue
Easily follow all your favorite artists by syncing your music
Sync Music
musicSyncBanner

Share Event

Pentagram Biography

1987'de Hakan Utangaç (gitar) ve Cenk Ünnü (davul) tarafından kurulan Pentagram, aynı yıl Tarkan Gözübüyük'ün (bas gitar) katılmasıyla çekirdek kadrosunu oluşturdu.

İstanbul, Bursa, İzmir ve Ankara'da verilen konserlerle dikkat çeken grup, adını taşıyan ilk albümünü 1990'da Nepa Müzik etiketiyle yayımladı.

Albümün Rock müzik ortamında gördüğü destek sayesinde ulusal basın ve TRT ekranında yer bulan topluluk, kısa sürede Heavy Metal tarzının ülkemizdeki sembolü haline geldi.

1992'de kaydedilen ikinci albüm Trail Blazer, Alman yapım şirketi Nuclear Blast tarafından tüm Avrupa ülkelerinde yayımlandı. Özel radyo ve tv kanallarının açılmasıyla daha çok tanınan Pentagram, yabancı müzik dergilerinde de gündeme gelmeye ve Türkiye dışında da konserler vermeye başladı.

1996'da Raks Müzik'le anlaşan topluluk, bir yıl arayla Anatolia ve Popçular Dışarı (konser) albümlerini kaydetti. Geniş bir dinleyici topluluğu tarafından sahiplenilen Anatolia, diğer bir Alman yapımcı Century Media tarafından lisanslanarak beş kıtada, toplam elli iki ülkede dağıtıldı.

Yabancı basında Anatolia ile ilgili yapılan olumlu değerlendirmeler sayesinde grup bir sonraki albümleri için dönemin büyük yapım şirketlerinden Sanctuary Records ile anlaştı. Kayıtları 2001 yılında Atina'da Sierra stüdyolarında gerçekleşen Unspoken ve Bir albümleri, Türkiye'de de Universal tarafından dağıtıldı. Grup; Unspoken'ın uluslararası yayımı sırasında, olası bir isim hakkı karışıklığını önlemek amacıyla, Türkiye dışındaki ülkelerde Mezarkabul adını da kullanmaya başladı.

2003 yılında çalışmalarına ara veren topluluk; 2006 yılında önceki albümlerinin Sony Music kataloğunda toplanmasıyla, kaldığı yerden devam etme kararı aldı. 2007 yılında kuruluşunun 20. yılını dinleyicileriyle birlikte kutlamak amacıyla verilen Bostancı Gösteri Merkezi konseri, CD ve DVD formatlarında yayımlanmak üzere kaydedildi. Bu yapıma, grubun kuruluş tarihinden yola çıkılarak 1987 adı verildi.

Bu dönem yapılan konserlerde genç dinleyicilerle iletişiminin halen sürdüğünü gözlemleyen grup, Vokalde Gökalp Ergen ve gitarda Metin Türkcan'lı kadrosuyla yeni bir albüm kaydetmek üzere tekrar stüdyoya girdi. 2012 yılında MMXII adıyla yayımlanan bu çalışma, Headbang dergisi okuyucularının oylamasıyla yılın albümü seçildi.

1970'lerin Progressive Rock ve 1980'lerin Heavy Metal akımlarından esinlenerek yola çıkan Pentagram, zaman içinde Anadolu ve Mezopotamya müziklerinin de güçlü şekilde hissedildiği üslubunu oluşturdu. Aralarında Demir Demirkan, Ogün Sanlısoy ve Murat İlkan'ın da bulunduğu değerli müzisyenler, çeşitli dönemlerde grubun kadrosunda yer alarak bu sürece katkı sağladı. Pentagram; Sonisphere, Wacken ve Rock'n Coke gibi uluslararası festivallere katıldı ve Judas Priest, Whitesnake, Accept, Manowar, Metallica, Slayer, Megadeth, Anthrax, Queensryche, Guns N’ Roses, Alice in Chains ve Rammstein gibi dünyaca ünlü gruplarla birlikte sahne alma imkanı buldu.


PENTAGRAM:

Gökalp Ergen – Vocal
Tarkan Gözübüyük – Bass
Hakan Utangaç – Guitar
Metin Türkcan – Guitar
Cenk Ünnü - Drums
Read More
Folk Rock
Progressive Metal
Thrash Metal
Heavy Metal
Follow artist