Bandsintown
get app
Sign Up
Log In
Sign Up
Log In

Industry
ArtistsEvent Pros
HelpPrivacyTerms
Inge van Calkar Tickets, Tour Dates and Concerts

Inge van Calkar

Aug 8, 2021

2:00 PM GMT+2
I Was There
Leave a Review
Inge van Calkar Tickets, Tour Dates and Concerts
About this concert
Ella&Herman Ella de Jong & Herman Woltman schrijven beiden muziek en teksten. De samenwerking heeft geleid tot spannende composities. in 2018 winnen ze de zilveren Anjer met Myn Skip, in 2020 spelen ze de voorstelling Pianohuis en in 2021 staan ze op ons prachtige podium in de Prinsentuin! Inge van Calkar Weten waar je goed in bent en daar serieus werk van maken. Schepen achter je verbranden en een nieuwe koers durven varen, dat is waar Inge van Calkar mee bezig is sinds ze het ‘elektronica licht’ heeft gezien. De Groningse schoof langzaam maar zeker op richting electropop. Met de zomerhit Touchdown (2019), dat Topsong werd bij NPO Radio 2, heeft haar muziek zijn gezochte vorm gevonden. Op Radio 2 is ze al de Nederlandse Kylie Minoque genoemd. Zelf spreekt ze liever van ‘Kylie meets Garbage’. Het is die popsensibiliteit met een scherp randje die het hem doet. Het is aan de ene kant mainstream, maar dan wel links van het midden. Aan de andere kant is het retro ‘90s synthpop. Daarbij schrijft ze échte bangers. Dat verklaart haar succes op zowel de radio als in de clubs en op de festivals. Spinning Around is de volgende single van haar album. ‘Ik heb deze met Snoet en Smoel gemaakt en opgenomen, toffe producers uit Leeuwarden,’ zegt ze. ‘Het gaat een beetje over de wereld veroveren tijdens het uitgaan.’ Misschien valt er buiten dit specifieke terrein nog wel meer van de wereld zich toe te eigenen. Ze heeft er de songs voor en de juiste mensen om haar heen. Daarbij heeft ze de avontuurlijkheid en legt ze de leergierigheid aan de dag om zich continu te vernieuwen. We zijn ontzettend blij dat we, in goed overleg, weer mooie muzikale zondagen kunnen organiseren! Uiteraard kunnen we dit alleen op een veilige manier doen door ons met z’n allen aan de op dat moment geldende maatregelen te houden. We werken niet met coronatoegangsbewijzen maar wel met de 1,5 meter afstand en vaste zitplaatsen. Het is dan ook een zittende concertmiddag. Dit maakt ook dat er een maximum is aan het aantal mensen dat toegelaten kan worden. We doen dit door middel van een in en uitgang, waar we je ook vragen om de handen te desinfecteren en waar we een gezondheidscheck doen. Zodra alle zitplaatsen bezet zijn geldt dat wanneer 1 iemand vertrekt ook 1 iemand weer naar binnen kan. Indien in de tussentijd iets verandert aan bovenstaande houden we je uiteraard op de hoogte. Kom dus vooral naar de Prinsentuinconcerten, maar help ons door je aan bovenstaande te houden. We hopen je snel te zien!
Show More

Find a place to stay

Bandsintown Merch

Circle Hat
$25.0 USD
Live Collage Sweatshirt
$45.0 USD
Rainbow T-Shirt
$30.0 USD
Circle Beanie
$20.0 USD

Live Photos

View All Photos

What fans are saying

Erwin
October 17th 2023
Goede band, met een super shows. Altijd weer een verrassing. De band is altijd dicht bij het publiek en fans.
Apeldoorn, Netherlands@
GIGANT
Easily follow all your favorite artists by syncing your music
Sync Music
musicSyncBanner

Share Event

Inge van Calkar Biography

Pop, rock, alternative of disco. De Groningse Inge van Calkar is van alle markten thuis en is nergens bang voor. 
Soms fluistert ze in je oor, soms slaat ze je om de oren met indierock met zelf een vleugje postpunk. Maar altijd is Inge Inge: ‘mijn muziek mag over van alles gaan, behalve over geklaag en liefdesverdriet’. 
De band is de laatste jaren uitgegroeid tot een energieke act met een sterke live reputatie. Met voormalige leden van Make Believe en de Duitse soulband tok tok tok staan zij garant voor een vette beat, scheurende gitaren en synthesizers, maar ook voor een reeks aan visuele elementen en kleine grapjes. Zo speelt de lichtgevende telefoon, die te zien is in de videoclip van de sexy zomerhit TOUCHDOWN (verkozen tot NPO radio2 topsong) ook een rol op het podium.  
De band heeft daarnaast een eigen geprogrammeerde lichtshow in de vorm van 6 LED lamp paaltjes die het publiek visueel van hun stoel blazen. En dat is maar goed ook, op de muziek van Inge van Calkar moet namelijk gedanst worden.  
Inge van Calkar verzilverde haar groeiende succes met een deal bij Cloud9 muziek en is druk bezig met haar derde studio album dat begin 2023 uitkomt. 
In 2021 won de band de prijs ‘Best Artist’ op de Popgala Noord tijdens ESNS, die in eerdere edities werd uitgereikt aan artiesten zoals Kraantje Pappie en Blanks. Ook is Inge in 2022 genomineerd voor een heuse buma award voor beste sync onder een serie. Kortom Inge van Calkar heeft veel in haar mars en dat moet niet alleen gehoord maar ook gezien worden.
Read More
Alternative
Indie Rock
Electro
Pop
Follow artist