Bandsintown
get app
Sign Up
Log In
Sign Up
Log In

Industry
ArtistsEvent Pros
HelpPrivacyTerms
Klubien Tickets, Tour Dates and Concerts

Klubien

Nov 21, 2014

9:00 PM UTC
I Was There
Leave a Review
Klubien Tickets, Tour Dates and Concerts

Find a place to stay

Bandsintown Merch

Circle Hat
$25.0 USD
Live Collage Sweatshirt
$45.0 USD
Rainbow T-Shirt
$30.0 USD
Circle Beanie
$20.0 USD
Easily follow all your favorite artists by syncing your music
Sync Music
musicSyncBanner

Share Event

Klubien Biography

Jørgen Klubien sadler om og rider ud som soul cowboy

Hits har der været nok af. Først på vinyl i 1980’erne med Danseorkestret og siden på filmstrimlerne gennem flere årtier hos Disney. Nu trækker Jørgen Klubien en streg i sandet og springer ud som solokunster. Første resultat er albummet ’Soul Cowboy’, hvor han dyrker californiske fortællinger og den amerikanske soul, han har længtes imod siden drengeårene.

Meget er, som det altid har været. Jørgen Klubien er stadig en væver mand i cowboybukser, sweater og med halvlangt hår, som slår ind foran hans nysgerrige øje. Men en del er også anderledes. For manden hvis energiske soulvokal var omdrejningspunktet i Danseorkestrets hits ’Regndans’ og ’Kom tilbage nu’, og hvis fantasifulde streg lagde grundstenen til en række af Disneys største tegnefilm, har taget en beslutning om at gå solo. Som i helt solo. Debutalbummet ’Soul Cowboy’ indvarsler i det store billede et tredje akt for Jørgen Klubien som kunstner. Et akt, hvor han efter først at have været del af et band og siden et tandhjul i filmindustriens maskineri vil give frit løb for sin helt personlige kreativitet.

- Jeg har noget i mig, som jeg vil udforske. Kald det ego, men mit liv har været præget af drivkraften mod at søsætte noget af kvalitet. Men sammenlignet med tidligere har jeg nu en ro omkring mine egne beslutninger. Jeg har opbygget en selvtillid omkring min egen smag, så jeg har det fint i dag med at sætte mig selv i scene som generalen. Det har bare skullet modnes langsomt med mig, for egentlig er min smag den samme, som den altid har været, siger Jørgen Klubien.

Smagen blev grundlagt i barndomshjemmet på Bredgade i København. Det begyndte med The Beatles, men flyttede sig mod soul, da familien fik en lejer, som rykkede ind med en kasse Motown-plader. Omkring samme tid så han Sly & the Family Stones optræden fra Woodstock, og så var der ingen vej tilbage. Nede i Fona på Strøget stod den afro-amerikanske Carol - som er mor til Bobo Moreno - og var sød til at anbefale nye udgivelser og importere særlige albums hjem til den sultne Jørgen Klubien. Samtidig mærkede han en helt naturlig lyst til at synge stige op i sig. En lyst til at fortælle historier gennem melodier helt ligesom sydstaternes præster og de store soulsangere.

De grundspor strækker sig hele vejen op til i dag og har smittet af på ’Soul Cowboy’, som trækker tråde til Motown-kataloget. Men også til nyere kunstnere med sjælen på rette sted. I dag er D’Angelo, The Roots og John Mayer også en del af Klubiens musiksamling, fordi de på hver deres måde er dygtige og funky musikere. For så længe, det ikke bliver for slikket, men har en kant, rammer det ham stadig helt ind i sjælen.

Lyrisk har Klubiens bopæl, Californien, været en uudtømmelig kilde til inspiration med sin kulørte sammensætning af skæbner og steder. Derfor insisterede Klubien også på at skrive på engelsk, selv om han fra flere sider blev opfordret til at synge på dansk. Men engelsk har været hans sprog gennem mere end 30 år, og engelsk indkapsler the California feeling på en mere autentisk og nuanceret facon. Så resultatet er et varmt og varieret album, hvor hver sang har sin egne små særkender.
’Chinatown’ har et lidt Stevie Wonder’sk univers rent musikalsk og handler om en gammel dim sum-restaurant i Los Angeles. ’City of Angels’ er en selvbiografisk sang med paralleller til Cohen-brødrenes kult-slackerfilm ’The Big Lebowski’, som Klubien er stor fan af. ’Top Down’ er et bekymringsløst soulnummer om at miste sit job, men reagere ved at slå kalechen ned på cabrioleten og drøne ud i ørkenen med en kvinde ved siden og vind i håret. I ’Who Knew’ gør Klubien sig tanker om den person, man engang krydsede veje med, og som man aldrig siden har kunnet skyde ud af hovedet. ’Swedish Girl’ bryder soulstilen et øjeblik med sin elektroniske lyd og handler om at være på date med en svensk pige på en vinbar i Los Angeles. ’In Time’ er en let lille sag om ikke at hænge fast i livets skuffelser. ’Do It Quiet’ er albummets frækkert om at dyrke sex i stilhed. ’I Pray’ rækker ud efter gospel i både i musik og i sin spirituelle lyrik. ’Song for You’ er en straight-up-kærlighedssang med få akkorder på guitaren. ’I’ll Carry You’, som har rap af Kuku Agami, er delvist tilegnet Klubiens datter med budskabet: Læn dig ind til mig; jeg skal nok bære dig. Og titelnummeret ’Soul Cowboy’ er et pulserende nummer, som opsummerer albummets facetter og leg med fordomme: At det er en hvid mand, som leger med den sorte soul, at albummet givet et nuanceret billede af USA, og at Klubien som en anden cowboy sadler om og rider ind i fremtiden på egen hånd.

- Jeg er stadig sulten, og har brug for at træde endeligt i karakter som selvstændig kunster. Det sker med dette mit første solo album. Jeg har stræbt efter at lave noget langtidsholdbart. I bund og grund er jeg en æstetiker, som stadig gerne vil bidrage til festen på min måde med de indtryk og erfaringer, jeg har gjort mig efter et spændende liv levet halvt i Danmark og halvt i USA.

Fakta - Jørgen Klubien
Født 20. maj 1958 i København
Uddannet på Kunsthåndværkerskolens grafiske linje, inden han blev optaget på kunstskolen CalArts i USA.
Danseorkestret blev dannet i 1984 sammen med perkussionisten Jacob Andersen og bassisten Rasmus Kærså. De har siden udgivet seks albums.
Klubien har været tegner hos Disney og Pixar gennem 35 år og involveret i en lang række berømte film herunder ’Den Lille Havfrue’ ’Løvernes Konge’’ og ’Toy Story 2’ samt Tim Burtons legendariske ’Nightmare Before Christmas’.
Klubien bor i dag i Los Angeles.
Read More
Soul
Follow artist