Bandsintown FistBandsintown Text
Search for artists
Search for artists
Sign Up
Log in
Sign Up
Log in

Phone icon
Get App
Artists & VenuesPromotersHelp
PrivacyTerms
MOTSUS

MOTSUS

Jan 23rd 2020 @ De Kreun

Kortrijk, Belgium
I Was There
About MOTSUS
Genres:
Instrumentale Polderrock
Band Members:
Wouter, Wouter & Tom
Hometown:
Oudenburg

Het Riffmonster uit de West-Vlaamse Polders! RIFFS + RIFFS = RRIIFFFFSS "Their music is dead slow and heavy, sometimes razor fast but foremost persistent, as a long full...
Read More
Carneia + MOTSUS vinyl release party
Thursday, January 23rd, 2020
8:00 PM
De Kreun
Conservatoriumplein 1, Kortrijk, Belgium
Carneia & Motsus, twee bands ontsproten uit de West-Vlaamse klei, hebben iets te vieren. Hun eigenzinnige sound overtuigde het DIY label Polder Records om hun meest recente werk uit brengen op high quality vinyl. Polder Records heeft een neus voor ‘underground’ talent en heeft de afgelopen jaren een stevige reputatie opgebouwd in de Stoner/Doom/Sludge/Psych scene.

Carneia
Sinds 2008 zet het Belgische CARNEIA zijn tanden in het post-metal genre. Geïnspireerd door bands als Tool en Faith no More ontwikkelde de band in de loop der jaren een eigen smoel. CARNEIA creëert een eclectische geluidsmuur doordrongen van weldoordachte riffs van Jille Vandromme en Thomas Combes en gevarieerde stevige ritmes van Joppe Vandewalle (MIAVA). Dit alles wordt overgoten met een saus van krachtige zanglijnen door Jan Coudron (KING HISS) die het ene moment zachtjes zalven en je het andere moment vol op de kin raken. Een intense ervaring waarbij je door het getroebleerde hoofd van een zoekende ziel reist. In het voorjaar van 2019 verscheen CARNEIA’s vierde worp “Voices of the Void”.

Motsus
Afkomstig uit de West-Vlaamse Oudenburg, ontstond dit driekoppige sonische monster in de herfst van 2012. Ze brengen instrumentele stoner-metal door de loodzware stoner riffs te mixen met hedendaagse sludge en old-school heavy rock. Het geluid is rauw, sinister en donker. Gewapend met een eerste zelfgeschreven EP (oktober 2014, zeer eigenwijs getiteld Demo II) en een geweldige doe het zelf-houding begonnen ze de underground scene in Vlaanderen plat te walsen en deelden ze het podium met uiteenlopende bands als Brutus, Fire Down Below, Briqueville en Tangled Horns.

Begin 2018 brachten de heren dan hun eerste volledige (concept)album uit: Oumuamua. De zwaar ronkende maar toch altijd groovende stoner van dit album glijdt verrassend gemakkelijk en verrukkelijk naar binnen. In een ijzingwekkend tempo word je in een luidruchtig rondje rond de aardas gelanceerd. Het is haast een wonder dat er nog geen contact met buitenaards leven gemaakt is met Oumuamua als boodschapper aangezien de volumeknop zodanig open staat dat zelfs de bemanning van het ISS station waarschijnlijk enthousiast het hoofd meebeweegt.
View All MOTSUS Tour Dates
Find hotels and vacation rentals near De Kreun in Kortrijk
About MOTSUS
Genres:
Instrumentale Polderrock
Band Members:
Wouter, Wouter & Tom
Hometown:
Oudenburg

Het Riffmonster uit de West-Vlaamse Polders! RIFFS + RIFFS = RRIIFFFFSS "Their music is dead slow and heavy, sometimes razor fast but foremost persistent, as a long full...
Read More