Bandsintown
get app
Sign Up
Log In
Sign Up
Log In

Phone icon
Get App
Artists & VenuesPromotersHelp
PrivacyTerms
pyro.band Tickets, Tour Dates and Concerts

pyro.band

Popronde Leiden, Vi-Kings

Oct 24, 2019

8:00 PM GMT+2
I Was There
Leave a Review
pyro.band Tickets, Tour Dates and Concerts

Find a place to stay

Bandsintown Merch

Circle Hat
$25.0 USD
Live Collage Sweatshirt
$45.0 USD
Rainbow T-Shirt
$30.0 USD
Circle Beanie
$20.0 USD
Easily follow all your favorite artists by syncing your music
Sync Music
musicSyncBanner

Share Event

pyro.band Biography

py-ro [‘paɪroʊ] (< Gr) o vuur, warmte
Bas Soetens begon met PYRO om zijn paniekaanvallen in goede banen te leiden. Die therapie heeft gewerkt! Hij zit nu lekker in zijn vel en dat kun je in zijn nieuwe nummers terug horen. Die zijn vrolijker, meer poppy en helemaal van deze tijd. In zijn eerdere werk waren Foo Fighters, The Offspring en Kings Of Leon de voornaamste inspiratiebronnen, maar de nieuwe tracks zijn beïnvloed door bands als U2, Coldplay en OneRepublic.
Er liggen drie nummers klaar die de komende maanden uitkomen. Ze zijn geschreven door Bas, die de hele muzikale basis – drums, (bas)gitaren en piano – zelf heeft ingespeeld. Niels Zuiderhoek (Kensington, Di-Rect) liet dit waar nodig door bevriende topmuzikanten aanvullen en zorgde voor een sprankelende, kleurrijke sound. Deze zomer verschijnt de eerste single: Wiser. Die gaat over hoe je in een donkere periode belangrijke levenslessen opdoet, zodat je daarna beter en positiever met bepaalde situaties kunt omgaan. Precies zoals Bas het zelf ervaren heeft.
De tweede helft van het jaar staat in het teken van optredens in clubs en op festivals. Live bestaat PYRO, naast Bas Soetens, uit zijn broer Stein (bas), Steef van Sambeeck (gitaar) en Jules van der Heijden (drums).
Wat vooraf ging...
Op 25 januari speelde PYRO zijn eerste (en uitverkochte) headline show in de Effenaar in Eindhoven. Het begin van nog veel meer moois, zo was de bedoeling. En toen kwam corona... Maar Bas heeft sindsdien niet stilgezeten. In tegendeel. De afgelopen anderhalf jaar stonden voor hem in het teken van groei en ontwikkeling.
Hij bracht de tweede PYRO-EP Coming Down uit, die heel goed werd ontvangen. Spotify nam meerdere tracks op in playlists als New Music Friday, Made In NL en New Alternative. Ook KINK, 3FM, Rob Stenders, Leo Blokhuis en Coen Swijnenberg voegden nummers aan hun playlists toe en de band speelde live bij Giel op NPO Radio 2.
Ondertussen is Bas zijn tekstschrijf-skills aan het perfectioneren. Daarvoor volgt hij de opleiding Lyric Writing aan de prestigieuze Berkeley School of Music in de Verenigde Staten.
Ook Music Hub Brabant heeft het talent van Bas onderkend. Hij is een van de artiesten die voor hun talentontwikkelingsprogramma zijn uitgenodigd.
Read More
Rock
Pop
Follow artist