Bandsintown FistBandsintown Text
Search for artists and concerts
Search for artists
Hamburger Menu Icon

Rimon

Jun 9th 2019 @ KIT Royal Tropical Institute

Nieuw-Amsterdam, Netherlands
I Was There
Sunday, June 9th, 2019
7:00 PM
KIT Royal Tropical Institute
63 Mauritskade, Nieuw-Amsterdam, Netherlands
Eerste Nederlandse optreden van Grammy-genomineerde Kali Uchis Red Bull viert een nieuwe generatie Soul met internationale en nationale smaakmakers
Wie bij Soul denkt aan de seventies, wijde broeken, Aretha Franklin of Erykah Badu, loopt achter. Soul van nu klinkt nieuw, elektronisch en up-to-date. Op zondag 9 juni 2019 betreden drie smaakmakers het podium in Amsterdam. Tijdens ‘Red Bull presents The Future of Soul’ treden Kali Uchis (US), RIMON (NLD) en Jarreau Vandal (NLD) op in de marmeren hal van het Koninklijk Instituut voor de Tropen.
Pre-sale tickets: SOLD OUT!
De verkoop van de 300 reguliere tickets van deze exclusieve show start op 30 april om 12:00 uur voor €22,50.

Het Amsterdamse multi-talent Jarreau Vandal is co-curator van de show: “Er is tegenwoordig té veel toffe soulful muziek om te negeren. Soul is een belangrijk ingrediënt in alle muziekstromingen, en meer mensen zouden de soulmuziek van nu moeten ontdekken.”

Over de unieke experience die hij wil neerzetten vertelt hij: “Daarom is het zo hard dat ik met Red Bull samen deze show mocht samenstellen. Vanuit hun netwerk bleek ineens dat we naast nationale top ook internationaal konden denken.”

Kali Uchis
Als headliner komt de Colombiaans-Amerikaanse singer-songwriter Kali Uchis naar Amsterdam. Primeur: het is de eerste keer dat Kali te zien is in Nederland. Ze vergaarde wereldwijde bekendheid in 2018 met haar vernieuwende debuutalbum ‘Isolation’ en werd genomineerd voor een Grammy voor ‘Best R&B Performance’. Inmiddels is de video van haar hit ‘After the Storm’ al meer dan 43 miljoen keer bekeken op YouTube.

RIMON
Daarnaast staat de ambitieuze Nederlandse rising star RIMON (‘Beste act tijdens Noorderslag 2019’) on stage. Haar single Grace is wereldwijd via Spotify al bijna 2 miljoen keer beluisterd en met haar Colors show gooide ze internationaal hoge ogen.
Tickets & info
Pre-sale tickets: SOLD OUT!
De verkoop van de 300 reguliere tickets van deze exclusieve show start op 30 april om 12:00 uur voor €22,50.

Programma: ‘Red Bull presents The Future of Soul’
Line-up: Kali Uchis (US), RIMON (NL), Jarreau Vandal (NL)
Waar: Het Koninklijk Instituut voor de Tropen
Mauritskade 63, 1092 AD Amsterdam
Wanneer: Zondag 9 juni 2018 / 19:00 – 02:00 uur
View All Rimon Tour Dates
Find hotels and vacation rentals near KIT Royal Tropical Institute in Nieuw-Amsterdam