Bandsintown
get app
Sign Up
Log In
Sign Up
Log In

Industry
ArtistsEvent Pros
HelpPrivacyTerms
Rate Tickets, Tour Dates and Concerts

Rate

Jan 19, 2019

8:00 PM GMT+1
I Was There
Leave a Review
Rate Tickets, Tour Dates and Concerts

Share Event

Rate Biography

Råte er et groove/progressivt metall-band dyrket frem i mørke kjellere på Universitetet i Ås. Lydbildet er preget av tunge gitarer utfordret av intense trommer og melodiske bass progresjoner. Den instrumentale omfavnelsen komplimenteres med hardtslående, nådeløs vokal, frem til det hele vaskes ut i atmosfæriske, følelsesladde sekvenser. I live-opptredener oppskaleres sekvensene til svevende mellompartier, før de så drar publikum inn i en rytmisk dommedagsfest. Bandet henter inspirasjon fra blant annet Lamb of God, Opeth, Metallica og Behemoth.

Ideen tok form i 2016 av gitaristene Lars Christian Angell og Stian Rostad. Bandet ble en realitet ikke lenge etter da Ole Jørgen Halle ble med som trommis, og Eivind Handegard som vokalist. I 2017 tredde Clayton Gouin inn som bassist. Den 22. juni 2018 slapp Råte sin første singel «Slaves to the Ecosphere», og 31. Oktober samme år blir også «Docta Ignorantia» gitt ut. Dette året spiller bandet en rekke konserter i Ås, og jobber frem en klar og definert live-sound.

Råte ble den 24. oktober 2018 intervjuet av Radio Nord Norge, i programmet «Hardråkk & Kaffe» hvor de omtales som sint musikk med røff vokal og feite bass og gitar riff.
Read More
Metal
Follow artist