Bandsintown
get app
Sign Up
Log In
Sign Up
Log In

Industry
ArtistsEvent Pros
HelpPrivacyTerms
Els Pets - Oficial Tickets, Tour Dates and Concerts

Els Pets - Oficial

Dec 16, 2018

9:00 PM GMT+1
I Was There
Leave a Review
Els Pets - Oficial Tickets, Tour Dates and Concerts

Share Event

Els Pets - Oficial Biography

Biografia ELS PETS
Del 1985 al 1990
Els Pets neixen la nit de Nadal de 1985 a Constantí, petit poble del Tarragonès on Lluís Gavaldà, veu i guitarra, Joan Reig, bateria i veu, i Falin Cáceres, baix, es reforcen ràpidament amb dues veus femenines, Les Llufes i comencen a tocar per la seva comarca davant un públic incondicional i bulliciós que gaudeix amb la frescor i l’humor del grup.

Amb aquesta formació s’autofinancien el seu primer disc 'Els Pets' (Discmedi 1989) amb el que donen a conèixer arreu del país la seva música, dotada d’un gran eclecticisme, i les seves lletres compromeses, provocadores i dotades d’un gran sentit de l’humor.
Del 1991 al 1995
L’èxit del primer disc es multiplica amb 'Calla i Balla' (Discmedi 1991), l’esperat segon disc del grup, i inici de la seva col•laboració amb el guitarrista i productor Marc Grau. Aquest disc, amb les seves 45.000 còpies venudes, no només dobla les vendes del primer, sinó que es situa entre els cinc discs més venuts del rock en català. A finals d’any editen una tirada limitada de tots els seus singles amb portades originals, 'Els Singles' (Discmedi 1991) que s’exahureix en una setmana.

L’any 1992 consoliden el seu èxit amb l’àlbum 'Fruits Sex' (Discmedi 1992) i apleguen més de 150.000 persones arreu del Països Catalans. A finals d’any assoleixen el seu segon “Èxit d’Or” i reben el guardó de grup més popular de l’any a Ràdio 4.

L’any 1993 componen la sintonia de la campanya d’estiu de TV3 'Munta-t’ho bé', i ho aprofiten per a enregistrar-la en un mini 'CD Cap de Setmana' (Discmedi 1993) amb noves versions de temes antics.

L’any 1994 veu l’aparició el seu quart àlbum 'Brut Natural' (Discmedi 1994) que esdevé el disc català més venut de l’any.

L’any 1995 i coincidint amb el desè aniversari del grup, Els Pets decideixen enregistrar 18 concerts de la gira “Gira Cua 95” de cara a treure el seu primer disc en directe. El resultat és 'Vine a la festa' (Discmedi 1995), un recull de les cançons més representatives del grup a més de quatre peces inèdites. A finals d'any resulten el millor grup en directe de l’any per la revista Enderrock, i queden primers en la deliberació dels premis “Èxits d’Or 95”.
Del 1996 al 2000
El 1997 Els Pets enregistren i publiquen el seu setè treball 'Bondia' que bat tots els rècords de la carrera discogràfica del grup: es vénen més de 100.000 còpies, s'assolieix el Disc d’Or i es converteixen en l’àlbum no recopilatori més venut del rock en català. Com a conseqüència de tot això Els Pets esdevé el primer grup que reuneix en un mateix any els guardons de Millor Grup, Millor Disc, Millor Cançó (Bon dia) i Millor Concert (Vic) de la revista Enderrock.

El 1999 apareix 'Sol', que, seguint l’exitosa trajectòria del seu anterior treball, supera les 60.000 unitats venudes i proporciona a Els Pets el seu segon disc d’or consecutiu. A finals d’any reben un cop més els premis a millor grup, directe, disc i single per la revista Enderrock, i l’any següent, tot cel•lebrant els 15 anys de carrera reben el prestigiós premi Puigporret, atorgat per votació entre tots els crítics musicals del país.
Del 2001 al 2005
El 2001 editen Respira, i donen un nou pas endavant en el procés de maduració que els ha col•locat al capdamunt de l’escena musical catalana. Seguint el fil de 'Bondia' i 'Sol', el grup de Constantí torna a apostar per un estil ja propi i consolidat que, utilitzant una aparent senzillesa compositiva, aconsegueix un cop més destil•lar cançons amb majúscules, de bon envellir, cançons amb pòsit, de les que es mantenen vives al marge de modes i estils. Amb 'Respira' retrobem un grup en ple procés de renovació, sota la direcció musical del prestigiós productor americà Brad Jones -substitut del irreemplaçable Marc Grau-.

El 2002 - 2003 Els Pets tornen a fer una gira pel Principat després de l'any sabàtic autoimposat aquest estiu, una pausa on s’han dedicat a tombar el Païs Valencià i les Illes Balears amb un èxit indiscutible. Aquesta esperadíssima gira comença el 17 de setembre a Tarragona i coincidirà amb la sortida del seu primer disc i DVD recopilatori, resum de 18 anys de carrera, en el qual hi haurà tots els seus èxits amb algunes remescles, remasteritzacions i elements inèdits.

L'any 2004 surt Agost al mercat, un disc amb el qual assoleixen el que semblava impossible: que la premsa especialitzada a nivell de l'estat espanyol reconegui el grup de Constantí com un referent del pop d'autor. Amb aquest nou treball Els Pets aconsegueixen definitivament el respecte de la crítica sense perdre l'acceptació popular que els manté com a grup de capcelera de la música pop en català. La cançó Agost és escollida entre les 25 millors cançons espanyoles de l'any per la revista "Rock de Lux" i tres premis més per la revista Enderrock l'any 2005: Millor disc de pop-rock pel treball 'Agost', Millor videoclip musical per 'Agost' i també el premi a la Millor lletra per aquesta cançó.

Aquest premis avalen una evidència: Els Pets son el grup de referència a Catalunya i el seu nou disc els col·loca una vegada més un graó per sobre de la resta del panorama musical català. Acompanyats de nou pel productor americà Brad Jones i amb l’ajut de la seva banda habitual (Jordi Picazos, Marc Grasas i Joan Pau Chaves).
Del 2006 al 2009
El 2006 comença amb la sortida al carrer a la primavera, del nou documental d'Els Pets: “Això és espectacle”. En aquest documental es pot gaudir d’un repàs exhaustiu de la Giravint amb actuacions de directe, imatges de backstage, resportatges de prêt à porter i alguna sorpresa. A la tardor arriba una de les gires més recordades de la història del grup: Els Pets fan teatre, una gira que col.loca el cartell d'entrades exhaurides en les 30 actuacions que mostren la maduresa del grup, capaç de defensar en format íntim i sense intermediaris lúdics un repertori farcit de cançons que deixen pòsit, Cal esmentar la acurada escenografia de Alvaro Sanz i la incorporació de Juantxe Aguiar al violí percussions i cordes varies. L'èxit rotund de la primera gira de teatres del grup els fa prometre una segona part en un futur immediat.

El 2007, tres anys mes tard d'Agost i amb el gust càlid de les coses fetes sense presses arriba el disc més ambiciós del grup:'Com anar al Cel i Tornar'. Una obra serena, plena d’energia però també de pausa que els torna a situar com a grup de referència en l’univers musical català. El seu pop d’autor torna a aconseguir el miracle de fer música accessible i de qualitat, arribant a diferents generacions sense trair aquesta manera tan seva d’explicar les coses. 'Com anar al cel i tornar' és un disc sorprenent i ambiciós, on es barregen timbres i colors mediterranis amb orquestracions de pel•lícula i on, malgrat les ganes d’experimentar i de sorprendre l’oïent, les tornades de cada cançó s’enganxen com les lleganyes del matí.

Gira 2008. Els Pets tornen a la carretera el 2008 amb una proposta atrevida i innovadora que barreja nostàlgia i voluntat de futur. Per una banda, els de Constantí volen continuar ensenyant les cançons de l'últim disc amb la il•lusió que comporta la rebuda apoteòsica que ha tingut per part de públic i crítica. Per altra banda, volen celebrar el desè aniversari del seu disc més popular: "Bon Dia", el qual es reeditat amb bonus tracks per la ocasió.
2010
Al 2010 arriba el disc més esperat de l’escena musical del nostre país. El 10 d’abril surt al carrer el nou disc d’Els Pets: 'Fràgil'. El desè treball dels de Constantí ha estat produït un cop més pel prestigiós productor americà Brad Jones (Josh Rouse, The Shazam, Quique Gonzalez, etc..) i té vocació de disc clàssic i atemporal. Aquest cop el grup ha apostat per la senzillesa , per les instrumentacions poc carregades, per desvestir la cançó fins a despullar-la d'artificis. Són dotze cançons amarades en el pop energètic de la new wave, guitarres esmolades que embolcallen tornades enganxoses i memorables, i aquesta vegada, sorprenentment, amb pinzellades de la millor música negra dels 60 i 70s , aclucades d’ull al so Memphis, i fins i tot a la època gloriosa de la Tamla Motown.

El disc ha estat enregistrat a Banyeres del Penedès a la Casa Murada sota la producció de Brad Jones i mesclat als seus estudis 'Alex the Great de Nashville', Tenessee. Cal esmentar la col·laboració imprescindible en aquest nou disc dels músics habituals que acompanyen Els Pets els últims anys: Joan-Pau Chaves i David Muñoz “Gnaposs”, amb els quals el 23 d’abril iniciaran a Castelló d’Empúries una nova gira que passejarà el flamant nou disc arreu dels Països Catalans.

Han hagut de passar tres anys, però ja el tenim aquí. Es diu 'Fràgil' i com de costum, és un disc per quedar-se amb nosaltres per sempre. Tracta’l amb cura que et recompensarà.

GIRA SOM

Després de cinc anys del seu darrer disc d'estudi, Els Pets tornen als escenaris amb tota la força
de la mà d'un nou treball discogràfic: "SOM". Amb una escenografia i posada en escena acurada,
presenten el seu nou disc en una gira que comença al Gran Teatre del Liceu de Barcelona el 16
de desembre del 2018.
La seva dilatada trajectòria ha estat el preludi del seu trànsit cap a un pop cada vegada més
refinat i menys festiu, en aquesta nova gira, presentaran un directe que reflectirà un treball
acurat, lluminós, juganer, eclèctic i artesanal, un directe exclusiu amb un nombre més reduït
d'actuacions al que ens tenien acostumats.
L'afany de proposar un directe nou, amb una nova formació i una connexió més estreta amb el
públic, farà que veure Els Pets sigui un esdeveniment molt especial.
www.elspets.cat | INSTAGRAM: @els_pets_oficial | TWITTER: @elspetsoficial | FACEBOOK: Els Pets -
Read More
Pop Rock
Follow artist