Bandsintown
get app
Sign Up
Log In
Sign Up
Log In

Phone icon
Get App
Artists & VenuesPromotersHelp
PrivacyTerms
Sampsa Astala Tickets, Tour Dates and Concerts

Sampsa Astala

Dec 8, 2018

9:00 PM GMT+2
I Was There
Leave a Review
Sampsa Astala Tickets, Tour Dates and Concerts

Find a place to stay

Bandsintown Merch

Circle Hat
$25.0 USD
Live Collage Sweatshirt
$45.0 USD
Rainbow T-Shirt
$30.0 USD
Circle Beanie
$20.0 USD
Easily follow all your favorite artists by syncing your music
Sync Music
musicSyncBanner

Share Event

Sampsa Astala Biography

Sampsa Astala on Karkkilasta lähtöisin oleva ja sittemmin helsinkiläistynyt muusikko, DJ ja tuottaja, jonka ammatillinen ura muusikkona alkoi Lordi-yhtyeen rumpalina ja taustalaulajana. Sampsa oli mukana viidellä Lordin studioalbumilla, voittamassa Euroviisut vuonna 2006, ja pian tämän jälkeen hän aloitti myös oman uransa eturivissä, ensin Stala & So. -yhtyeen keulakuvana ja vuodesta 2016 lähtien sooloartistina. Nykyisin hän esiintyy Sampsa Astala ja Qma -yhtyeensä kanssa, jossa soittavat mm. Niko Hurme (ex-Lordi) ja Leena Peisa (Dingo, ex-Lordi). Sampsa on tuttu myös suomenkielisiä versioita Mötley Crüen biiseistä tekevän Mötikkä-yhtyeen laulajana. 


Sampsa julkaisi ensimmäisen sooloalbuminsa maaliskuussa 2022. Monet levyn kappaleista on valittu Spotifyn suosituille soittolistoille. Myös kappaleet, kuten Pikkukaupungin poika ja Mikä pahan tappais, ovat tulleet tutuiksi mm. YLE Radio Suomen taajuudelta. Tammikuussa 2024 Sampsa täyttää viisikymmentä vuotta ja tämän kunniaksi luvassa on juhlakiertue, -vinyylisingle sekä -albumi.

Artistiuden lomassa Astala on myös kirjoittanut kappaleita muille artisteille sekä tuottanut lukuisia bändejä (mm. Pete Parkkonen, Järjestyshäiriö). Hän on myös esiintynyt useiden artistien taustalaulajana heidän albumeillaan (mm. Apulanta, Hanna Pakarinen, Peer Günt).
Read More
Pop
Pop Rock
Follow artist