Bandsintown
get app
Sign Up
Log In
Sign Up
Log In

Industry
ArtistsEvent Pros
HelpPrivacyTerms
Itwas50yearsagotoday Tickets, Tour Dates and Concerts

Itwas50yearsagotoday

Kolben
Strandliveien 1

Feb 7, 2019

7:00 PM GMT+1
I Was There
Leave a Review
Itwas50yearsagotoday Tickets, Tour Dates and Concerts

Find a place to stay

Bandsintown Merch

Circle Hat
$25.0 USD
Live Collage Sweatshirt
$45.0 USD
Rainbow T-Shirt
$30.0 USD
Circle Beanie
$20.0 USD
Easily follow all your favorite artists by syncing your music
Sync Music
musicSyncBanner

Share Event

Itwas50yearsagotoday Biography

Etter å ha spilt over 120 forestillinger til ellevill jubel og allsang fra rundt 100.000 publikummere over hele landet med ”Alt fra The Beatles 1963”, ”-64” og ”-65”, er det nå klart for del 4 i dette 7 år lange unike prosjektet hvor all musikken til verdens beste gruppe skal presenteres fra scenen – femti år etter at den ble gitt ut. Gled dere til 14 nye låter spilt inn av John, Paul, George og Ringo, fra albumet ”Revolver”, samt singelen ”Paperback Writer/Rain”. Vi får også et gjenhør med de beste låtene fra 1963-1965 gjennom samlealbumet ”A Collection Of Beatles Oldies”.
– 1966 –
ÅRET DA THE BEATLES LAGDE VERDENS BESTE ALBUM

1963:
I løpet av ett år etablerte John, Paul, George og Ringo seg som superstjerner i hele Europa. ”She Loves You”, ”From Me To You” og ”I Want To Hold Your Hand” herjet listene. Men for The Fab Four hadde eventyret så vidt begynt.

1964:
I februar dro de fire guttene fra Liverpool ”over dammen” og lagde hysteri i USA. Deres første opptreden i Ed Sullivan Show er legendarisk. Først kom et nytt album, ”A Hard Day’s Night”, som også var soundtracket til deres første film med samme tittel. På et tidspunkt hadde The Beatles de fem øverste plassene på Billboard Hot 100, med gigahiten ”Can`t Buy Me Love” helt på topp. Året ble avsluttet med albumet ”Beatles For Sale” og singelen ”I Feel Fine”.

1965:
Dette året kommer The Beatles igjen med en ny film; denne gangen i farger: ”HELP!”. Filmen gir også tittel til albumet, med sanger som nettopp ”HELP!”, ”Ticket To Ride” og ”Yesterday”. Samme år kommer den mer eksperimentelle ”Rubber Soul” som gir en forsmak på at The Beatles nå for alvor er i ferd med å bli et studioband, her med låter som ”Drive My Car”, ”Nowhere Man”, ”Michelle” og ”In My Life”. The Fab Four drar på sin andre USA-turné og slipper i tillegg den utrolige dobbel A-side singelen ”Day Tripper/We Can Work It Out”.

1966:
Dette er det eneste året The Beatles kun ga ut ett nytt studioalbum istedenfor de sedvanlige to, men hvilket album de ga ut! ”Revolver” inneholder mange studioinnovasjoner, og banet igjen veien for et helt nytt sound innen popmusikken med ”tape loops” og reverserte opptak. Ingeniørene i Abbey Road utviklet også ADT (Automatic Double Tracking), som etter hvert ble en standard i platebransjen. På ”Revolver” finner du alt fra psykedeliske ”Tomorrow Never Knows” og ”Eleanor Rigby” med strykeoktett til nydelige ”Here, There And Everywhere”, soul-fylte ”Got To Get You Into My Life” og humoristiske ”Yellow Submarine”. ”Revolver” har flere ganger blitt kåret til verdens beste album.

DE MEDVIRKENDE:
Forestillingen produseres av produksjonsselskapet Masters of the Past AS, med kapellmester og idéinnehaver Jan Erik Arntsen i spissen. For å geleide oss gjennom den spennende historien i 1966, har vi, i tillegg til fem sterke vokalister i front, med oss den legendariske komikeren, musikeren og Beatles-elskeren som konferansier, nemlig:

TOM MATHISEN (f. 1952)
Mest kjent som et av medlemmene i komediegruppen ”Prima Vera” og som fortellerstemmen i NRK-serien ”Brødrene Dal”. Tom har vært med på over 40 plateinnspillinger og har skrevet og spilt i utallige TV-serier. Han er også en svært habil jazzgitarist.

TROND GRANLUND (f. 1950)
Norges ”Grand Old Man” innen pop/rock som har vært aktiv siden 60-tallet. Han har både Spellemannspris og mer enn 25 albumutgivelser, bøker og DVD’er på samvittigheten,

EIRIKUR HAUKSSON (f. 1959)
Islending og hardrockvokalist som har representert både Island og Norge i ”Melodi Grand Prix”, og som de senere år har vært vokalisten til Ken Hensley (Uriah Heep). Han har tolket John Lennon og The Beatles i over 20 år, og er
også kjent fra band som ”Magic Pie” og ”Artch”.

KIM WIFLADT (f. 1976)
Kim er kjent fra vokalgruppene Cheezy Keys og Skrimmel Skrammel. Han er en anerkjent vokalist, produsent, arrangør og regisør, og har jobbet på de aller fleste kulturscenene i Norge.

STIAN JONEID (f. 1978)
Freelancemusiker og vokalist i ”Stråmenn” (bandet fra de første tre sesongene av ”Hver gang vi møtes”) og forhenværende sanger på ”Skal vi danse”. Har spilt med artister som Ylvis, Carola, Sissel Kyrkjebø, Kurt Nilsen og Bonnie Tyler.

JONAS GROTH (f. 1977)
Sønn av den legendariske rockeren Jan Groth og live-medlem i bandet Apoptygma Berzerk som turnérer over hele verden. Plateprodusent og korarrangør med klienter som ”Korslaget” på NRK og ”Idol” på TV2. Jonas er også låtskriver og vokalist i sitt eget band, ”Kosmorama”. Jonas har i år igjen hatt ansvaret for alle vokalarrangement, som ligger så nære opptil originalen som det er mulig å få til live, i tillegg til grafikk og projeksjon.

Dette er en musikalsk hyllest til The Beatles’ musikk, år for år. Bandet ”Masters Of The Past” består av fem musikere fra Fredrikstad som har turnèrt med The Beatles’ repertoar i over 25 år, under ledelse av Jan Erik Arntsen.

Det gjøres oppmerksom på at selv om selskapet som før produserte denne showserien, Fifty Years Ago Today AS, nå er slått konkurs, så vil det ikke ha noen påvirkning på verken showet eller for publikum. I de fire årene som har gått har alltid Masters of the Past AS levert det musikalske, og de to siste årene også regi, i samarbeid med Morten Milde. Vi gleder oss svært mye til å spille på Sarpsborg Scene igjen. Dette er hjembyen for flere av oss, og den eneste byen hvor vi har hatt 3 forestillinger på rappen hvert år. Tusen takk for kjærligheten!

PRESSEKLIPP FRA ”THE BEATLES 1963”

TERNINGKAST 6
«Fikk The Beatles tilbake!» AGDERPOSTEN

TERNINGKAST 5
«..har sett diverse covershow prøve å se og høres ut som gutta fra Liverpool.
Dette er noe helt annet!» HAUGESUND AVIS

TERNINGKAST 5
«..et til fingerspissene profesjonelt show» SARPSBORG ARBEIDERBLAD

TERNINGKAST 5
«..som et levende radioprogram. Ble hekta som på en TV-serie» HALDEN ARBEIDERBLAD

TERNINGKAST 5
«Beatlemania i Ibsenhuset!» TELEMARKSAVISA

TERNINGKAST 5
«Det ble fest! Nostalgien tok helt overhånd» RINGERIKETS BLAD

PRESSEKLIPP FRA ”THE BEATLES 1964”

TERNINGKAST 6
«Den fengende musikken smittet over på publikum, som kvitterte med jubelrop og allsang» DRAMMENS TIDENDE

«Til himmels med ”Beatles”» AGDERPOSTEN

«Kolossalt god stemning. Gjensynet kunne ikke vært mer vellykket» RINGERIKES BLAD

«Fullt hus for Beatles» VARDEN

PRESSEKLIPP FRA ”THE BEATLES 1965”

«Storslått 1965-førpremiére» FREDRIKSSTAD BLAD

”Storslagen Beatles-hyllest” HALDEN ARBEIDERBLAD

”Spiller for utsolgte hus – igjen” SARPSBORG 24

TERNINGKAST 5
”Et proft og morsomt show” DRAMMENS TIDENDE
Read More
Follow artist