Bandsintown
get app
Sign Up
Log In
Sign Up
Log In

Industry
ArtistsEvent Pros
HelpPrivacyTerms
Autobuss debesīs Tickets, Tour Dates and Concerts

Autobuss debesīs

IMANTA KALNIŅA DZIESMU VAKARS GRĪZIŅKALNĀ

Aug 17, 2018

7:00 PM UTC
I Was There
Leave a Review
Autobuss debesīs Tickets, Tour Dates and Concerts
About this concert
Latvijas simtgades gadā Rīgas svētkos aicinām būt kopā ar tautā iemīļotā komponista Imanta Kalniņa dziesmām komponista bērnības atmiņu piepildītajā Grīziņkalnā. Savulaik Zvaigžņu ielā atradās Kalniņu ģimenes mājvieta un skaisti kopts pagalms, kur starp dažādiem augiem ziedēja arī akācijas. Lai arī ēkas vairs nav un apkārtne mainījusies, pagātne saplūst ar tagadni un viss notikušais saglabājas tepat – atmiņās, apziņā un mūzikā. 
Grīziņkalnā komponista Imanta Kalniņa dziesmas dziedās Austras Pumpures audzēkņi un darba turpinātāji jeb Austrasbērni – Ieva Akuratere, Arnis Miltiņš, Kristīne Sudmale-Locika, Kristaps Sudmalis, Uldis Ozols, Silvija Silava, Anta Eņģele, Inta Pauļuka, Andris Mičulis un citi. Pasākuma īpašie viesi – Ainars Mielavs un Aigars Voitišķis, kuri klausītājiem izpildīs savu veidoto Imanta Kalniņa dziesmu programmu, bet vakara noslēgumā klātesošos priecēs Marts Kristiāns Kalniņš un grupa “Autobuss debesīs”. Dziesmu vakaru vadīs un arī sev tuvās Imanta Kalniņa dziesmas izpildīs dziesminieks Goran Gora.
Show More

Find a place to stay

Bandsintown Merch

Circle Hat
$25.0 USD
Live Collage Sweatshirt
$45.0 USD
Rainbow T-Shirt
$30.0 USD
Circle Beanie
$20.0 USD
Easily follow all your favorite artists by syncing your music
Sync Music
musicSyncBanner

Share Event

Autobuss debesīs Biography

„Autobuss debesīs” ir viena no 21. gadsimta sākuma populārākajām latviešu grupām un nemainīgi ieņem nozīmīgu vietu Latvijas mūzikas vidē arī šobrīd.

Kolektīvs radās 1998. gadā, kad bijušie skolas biedri Marts Kristiāns Kalniņš un Emīls Zilberts nolēma īstenot sen lolotu sapni un nodibināja grupu, kuras repertuāra pamatā galvenokārt ir Imanta Kalniņa mūzika – gan populārākās dziesmas no dažādiem komponista daiļrades posmiem, gan speciāli sacerējumi tieši šim izpildītāju sastāvam.

Laikā no grupas dibināšanas līdz 2007. gadam „Autobuss debesīs” izdeva septiņus mūzikas albumus: „Viņa pastarā diena” (1999), „Logs puspavērts” (2001), „Domā par mani” un anglisko versiju „Think of Me” (2002), „...taureņiem, kaijām un spārēm”(2004), „Par tavām kurpju šņorēm” (2007) un „Imanta Kalniņa Dziesmu spēles” (2007).

Grupa „Autobuss debesīs” aktīvi koncertējusi visā Latvijā, piedalījusies dažādos liela mēroga festivālos un valstiski nozīmīgos pasākumos. Kolektīvs vairākkārt uzstājies arī ārpus Latvijas robežām – Somijā, Vācijā un ASV.

Grupas panākumu klāstā ir vairāki desmiti dažādu Latvijas mūzikas balvu, pirmās vietas radiostaciju topos, bet galvenais – nerimstošs klausītāju atbalsts jau vairāk nekā 15 gadu garumā.

Pēdējo gadu laikā „Autobuss debesīs” līdztekus pašu koncertiem un dalībai tradicionālajos Imanta Kalniņa mūzikas svētkos Imantdienās Cēsīs un Mazajās Kalniņa dienās Vecpiebalgā muzicē kā pavadošais sastāvs dažādos liela mēroga projektos, piemēram, 2011. un 2012. gadā grupa devās divās Latvijas turnejās atbalstot Marta Kristiāna Kalniņa un dziedošās aktrises Veronikas Plotņikovas duetu, kā arī iestudēja Imanta Kalniņa rokoperu „Ei, jūs tur!”.

Teju ik dienu „Autobuss debesīs” dziesmas skan radio, koncerti aizvien pulcē pilnas zāles un estrādes, bet mūziķi vienmēr izdomā ko jaunu un aizraujošu.

„Autobuss debesīs” ir:

Marts Kristiāns Kalniņš (balss, taustiņinstrumenti)
Emīls Zilberts (sitamie instrumenti)
Armands Treilihs (bass)
Kārlis Auzāns (ģitāra, čells)
Andris Dzenis (ģitāra)

Bijušie dalībnieki:

Ervings Znotiņš (taustiņinstrumenti, 1999 – 2010)
Andrejs Grimms (ģitāra, 1999 – 2001)
Read More
Rock
Follow artist