Bandsintown
get app
Sign Up
Log In
Sign Up
Log In

Phone icon
Get App
Artists & VenuesPromotersHelp
PrivacyTerms
Dino Merlin Tickets, Tour Dates and Concerts

Dino Merlin

Joe's Live
5441 Park Pl, Rosemont, IL 60018, USA

Sep 28, 2018

9:00 PM EDT
I Was There
Leave a Review
Dino Merlin Tickets, Tour Dates and Concerts

Find a place to stay

Live Photos

Dino Merlin at Belgrade, Serbia in Štark Arena 2023
View All Photos

What fans are saying

Lejla
December 17th 2023
Nezaboravno ,vrijedilo je svaki kilometar koji smo presli za naseg KRALJA 🥰🥰
Zagreb, Croatia@
Arena Zagreb
Easily follow all your favorite artists by syncing your music
Sync Music
musicSyncBanner

Share Event

Dino Merlin Biography

Dino Merlin (rođen Edin Dervišhalidović) počeo je kao idejni vođa, kompozitor, tekstopisac i pjevač pop-rock grupe “Merlin”, koju osniva 1983. godine i tako postaje jedan od najmarkantnijih frontmena na području bivše Jugoslavije. Solo karijeru započinje 1991. godine pod umjetničkim imenom Dino Merlin.

Ukupni opus autorskih pjesama broji preko 200, a mnoge od njegovih pjesama smatraju se evergreenim-a i među najpoznatijim i najslušanijim su u regiji.

Iza Dine Merlina stoje višemilionski tiraži, jedanaest studijskih albuma i jednak broj evropskih i svjetskih turneja, pet beogradskih arena, četiri Stadiona Koševo u Sarajevu (turneja “Sredinom” 2000, “Burek” 2004, “Ispočetka” 2008, "Hotel Nacional" 2015) i rasprodati koncerti u nekim od najznačajnijih koncertnih dvorana “od Australije do Amerike”.

Album "Hotel Nacional" izdat 2014. godine dospio je među top 10 najprodavanijih world albuma svijeta na Billboard World Albums listi, a istoimena svjetska turneja okupila je preko 900.000 posjetilaca na četiri kontinenta.

U Merlinovoj biografiji nalaze se i tri dosadašnja učešća na izborima za Pjesmu Evrovizije; prvo ikad učešće Bosne i Hercegovine 1993. u Millstreetu (Irska) kada je bio autor muzike i koautor teksta za pjesmu „Sva bol svijeta“; 1999. u Jerusalemu (Izrael), kada je sa autorskom pjesmom „Putnici“ u duetu sa Beatrice Poulot osvojio sedmo mjesto, i 2011. u Dizeldorfu (Njemačka) s autorskom pjesmom “Love In Rewind” osvaja visoko šesto mjesto, koje je do sada drugi najbolji plasman BiH na ovom takmičenju.

Tokom karijere sarađuje sa priznatim umjetnicima s međunarodne scene od kojih se izdvajaju Cat Stevens (V. Britanija), Mustafa Sandal i Hüsnü Şenlendirici (Turska), Lutvi Bošnjak (Tunis), Edo Zanki (Njemačka), Arjinder (V. Britanija), Gani Tamir (Izrael) i producenti Yoad Nevo (Pet Shop Boys, Bryan Adams, Sia), Richard Niles (Paul McCartney, Tina Turner, Grace Jones), i mnogi drugi.

Na poziv tadašnjeg gradonačelnika Rima, Valtera Vetronija, u Rimskom Koloseumu nastupa na velikom humanitarnom koncertu za mir "Glocal Forum" rame uz rame sa imenima poput Ray Charles, Mercedes Sosa, Khaled i dr.
Read More
Rock
Pop
Follow artist