Bandsintown
get app
Sign Up
Log In
Sign Up
Log In

Industry
ArtistsEvent Pros
HelpPrivacyTerms
Kristin Minde Music Tickets, Tour Dates and Concerts

Kristin Minde Music

Midnattskonsert på Selsøyvik

Jul 21, 2018

7:00 PM UTC
I Was There
Leave a Review
Kristin Minde Music Tickets, Tour Dates and Concerts
About this concert
Velkommen til en konsert utenom det vanlige på vakre "Selsøyvik". Konserten er i nærheten av Selsøyvik gamle handelssted er fra 1700-tallet, og er Rødøy kommunes tusenårssted. Etter å ha vært artist i mange år med engelske tekster er Kristin nå ute med sitt første norskspråklige soloalbum «Hjerteslag». Hun har fått med seg noen av landets fremste musikere, og gjester på plata. Både Trygve Skaug, Lars Bremnes og Ingelin Garnes Reigstad (Garness) er med og gjester utgivelsen. Med seg på denne konserten, har med sin faste trio, gitarist Espen Tappel og jazztrompetist og multiinstrumentalist Jonas Kilmork Vemøy. Kristin er en stor formidler, full av energi og vakre sanger, som med morsomme historier binder sammen konsertene sine på en nydelig måte.
Show More

Find a place to stay

Bandsintown Merch

Circle Hat
$25.0 USD
Live Collage Sweatshirt
$45.0 USD
Rainbow T-Shirt
$30.0 USD
Circle Beanie
$20.0 USD
Easily follow all your favorite artists by syncing your music
Sync Music
musicSyncBanner

Share Event

Kristin Minde Music Biography

"VINTERROSEN" er ute nå!

Hennes forrige albumet ”Hjerteslag” kom ut i 2018 og var laget i samarbeid med produsent og bassist Even Ormestad - sammen medet stjernelag med noen av popbransjens mest erfarne utøvere og artister. På Hjerteslag medvirker David Wallumrød, Thomas Gallatin, Madeleine Ossum, Tove Erikstad, Espen Tappel og Jonas Kilmork Vemøy. Kristin synger og spiller piano, og i tillegg til å være komponist og tekstforfatter hovedarrangør for mesteparten av musikken. I tillegg har også Jan Martin Smørdal vært med og arrangert strykearrangementene.

På vokal medvirker blant annet Lars Bremnes, Ingelin Reigstad Norheim og Trygve Skaug.

Bakgrunn for prosjektet
Kristin Minde og musikerne Espen Tappel og Jonas Kilmork Vemøy, gjennomførte i november 2016 en turné for flyktninger på ulike flyktning- og asylmottak i Oslo og omegn med støtte fra FFUK. Til tross for ulik erfaringsbakgrunn og språkbarriere var opplevelsen sterke og unike møter gjennom musikken.

Nærmere om musikken
Sangene handler om å være på vandring, på leting etter et hjem. Flere av tekstene er inspirert fra dagens flyktningsituasjon, og om hvordan vi som samfunn tar imot mennesker fra andre kulturer. Og hvordan bånd mellom mennesker kan gjøre at en kan kjenne på samhold og nærhet, tross avstand over tid og landegrenser.

Temaer for tekstene er bl.a. frykten for å vise sitt sanne ansikt, om den norske folkesjelen på godt og vondt, om å våge stoppe opp og høre vindens sang, om å ta vare på de minste i samfunnet vårt – og de som faller utenfor. Men selve kjernen i albumet, handler om å finne seg selv; i møte med andres kultur, i møte egen kultur og i møte med seg selv. Flere at tekstene tar opp spørsmål om hva er det som binder oss sammen som folk, men også hva det er som gjør at to mennesker holder sammen.

Sangen ”Over sjø og land”, som handler om de samfunnets usynlige, bostedsløse og flyktninger, er skrevet i samarbeid med Trygve Skaug, som har stått bak en lang rekke hit-er på NRK P1.

Den folkekjære artisten Lars Bremnes synger sammen med Kristin på sangen ”Eg vil gjerne”, som handler om frykten for å vise sitt sanne ansikt – og drømmen om å finne en som tåler det.

Ingelin Reigstad Norheim fra gruppen ”Garness” synger på sangen ”Måneland”, som skildrer et fastlåst forhold i et landskap der ingenting vil vokse.

Om Kristins musikk
Kristins musikk står i en singer-songwriter tradisjon, med en sjelfull stemme som spenner fra det vare til det rå, akkompagnert av ulike tangentinstrumenter. Musikken er mørk, lekende og pulserende, men samtidig ærlig og sårbar og spenner fra rått og ekspansivt til vart og selvgranskende.

Hun har høstet gode kritikker i mediene, og debutplaten ble av Bergens Tidende omtalt som “En debutplate med til dels svimlende kvaliteter... Minde er en debutant av det sjeldne slaget og fortjener både priser og lyttere. Avisen Østlendingen omtalte Kristin slik: ”Et ekstraordinært talent. Hun lager sofistikert og spennende popmusikk, som oftest sjarmerende lavmælt uten store fakter. Kristin er en strålende vokalist og låtskriver.”

De tidligere platene ”Six Feet Over” og ”The Weight” er begge utgitt på plateselskapet VME. Flere av hennes sanger har vært B-listet og spilt på NRK P1 og P3. Hennes tidligere plater er spilt inn i samarbeid med produsent Kato Ådland på Møllenpris i Bergen. Hun er nå på plateselskapet Grammofon.
Read More
Pop Fra Hjertet.
Follow artist
Contribute
Help Kristin Minde Music keep making the music you love.
Support