Bandsintown
get app
Sign Up
Log In
Sign Up
Log In

Industry
ArtistsEvent Pros
HelpPrivacyTerms
Preslava Tickets, Tour Dates and Concerts
Preslava Tickets, Tour Dates and Concerts

PreslavaVerified

6,063 Followers
Never miss another Preslava concert. Get alerts about tour announcements, concert tickets, and shows near you with a free Bandsintown account.
Follow
No upcoming shows
Send a request to Preslava to play in your city
Request a Show

Bandsintown Merch

Circle Hat
$25.0 USD
Live Collage Sweatshirt
$45.0 USD
Rainbow T-Shirt
$30.0 USD
Circle Beanie
$20.0 USD

Live Photos of Preslava

View All Photos

Fan Reviews

Petia
August 19th 2016
❤️❤️❤️
Sofia, Bulgaria@
Megami Club - Hotel Marinela
Фен
August 5th 2016
Страхотно шоу направи 😍😍🔝🔝
Borino, Bulgaria@
Празничен концерт
Petya
March 26th 2016
Very,veri cool and impressive
Burgas, Bulgaria@
Planeta Payner club

About Preslava

Истинското име на Преслава е Петя Колева Иванова. Родена е на 26 юни 1984 г. в град Добрич. Майка й се казва Янка, а баща й – Кольо. Има сестра, която е с три години и половина по-голяма и е народна певица в редиците на Пайнер – Ивелина Колева. Преслава е завършила музикалното си образование в местното училище в Добрич, със специалност фолклорно пеене, свирела е и на гъдулка. Започва да пее още от 15 годишна по заведенията с много голям успех. В ученическите си години със свои съученици сформират оркестър и го кръщават „Шанс“, а първия оркестър, с който е работила е формация „Мега“

Преслава е най-ярката българска поп-фолк певица от 2006 г. насам. Преслава е първата певица, носителка на отличието „Музикален идол“, на телевизия „Планета“ и единствената в историята на поп-фолка, чиито общи титли „Певица на годината“ се изчисляват на 12. Освен това тя е най-награждаваната българска певица за всички времена — нейните отличия и награди са почти 60 на брой, придобити едва за 10-годишен период от време. За началото на кариерата й във фирма „Пайнер” й помага Милко Калайджиев. Първата излязла песен на Преслава е дует с него, озаглавен „Нежен рекет” и излиза през пролетта на 2004г. Тогава тя не използва още артистичния си псевдоним и е само Петя. По-късно излиза и първата самостоятелна песен на Преслава – „Тази нощ безумна”, последвана и от дебютния й албум, кръстен на името на певицата. От него се отличават като хитове две песни – „Горчиви спомени” и „Обичам те”.

През 2005 г. Преслава вади един от най-големите си хитове, който я изстрелва на върха на всички класации и с който печели множество фенове. Това е песента „Дяволко желание”, която излиза през април месец. Следващият й хит „Завинаги твоя” е също един от най-ембелматичните й. Певицата е поканена да участва в националното лятно турне „Планета прима 2005”. Справя се много добре и печели сърцата на хиляди фенове. Нарежда се сред най-обичаните изпълнители. През ноември месец излиза вторият й албум – „Дяволско желание”, а пилотната песен към него – „Финални думи” отново й носи огромен успех.

По-късно, през 2006 г., тя пуска най-новата си песен „И когато съмне”, която има доста интересен клип. Песента отново се превръща в хит. Няколко месеца по-късно става рекламно лице на мастика „Карнобатска” и заснема клип към рекламната песен – „Предай се на желанието”. Преслава жъне големи успехи и отново взема участие в националното лятно турне на Планета. Лятото на 2006г. излиза и първият дует на Преслава с Борис Дали – „Първи в сърцето”, една от най-нежните и харесвани балади. Есента, след поредица от хитове, като „Заклевам те” и „Уморих се”, певицата отново прави удар в десятката с третия си пореден албум – „Интрига”, а пилотната към него песен „Лъжа е”, която е с рок-звучене, е един от най-големите хитове в кариерата на певицата, който и до днес не спира да се харесва. През цялата следваща година, хората не спират да я слушат.

Началото на 2007 г. Преслава започва с хит от албума си „Интрига” и това е песента „Нищо друго”. Малко след това певицата снима втора реклама за „Карнобатска”, както и клип към песента „Предай се на желанието 2”. Преслава отново участва на турнето на Планета, като преди това излиза поредният й хит – „Мъж на хоризонта”. След турнето тя работи върху новият си албум, който определено заслужава чакането си. Албумът носи името „Не съм ангел” и е определян като истински шедьовър и в него няма песен, която да не се хареса и да не стане хит. Безспорно най-добрият албум, не само в кариерата на Преслава, а и в историята на поп-фолка. По-късно той е обявен за златен по продажби. Поради това, певицата решава да заснеме още един клип от него, на песента „Последен адрес”. В началото на 2008г. това е един от най-големите й хитове. Скоро след това излиза и песента „Остави ми”, която е спрягана за участие в Евровизия, но за съжаление това не става реалност и песента не получава реализация.
Преслава отново участва в турнето на Планета, като този път закрива концертите. През лятото, в края на турнето, излиза поредната и песен – „Новата ти”. Песента се превръща в един от хитовете на годината, а видеоклипът към нея се появява на 27 септември. На 4 ноември същата година в ефир е „От добрите момичета”, а само месец по-късно Преслава представя нова балада със заглавие „Силните мъже”.

В началото на 2009 г. Преслава е поканена на наградите „Монтефолк” в Черна Гора, където бе отличена като „Най-голямата българска звезда” с 90% от гласовете. Скоро след това излиза поредната нова песен – „Червена точка”, която също много се харесва на феновете. Успоредно с всичко това, певицата се появява изненадващо в къщата на „Vip Brohter 3”, като гост-звезда. Този сезон на шоуто беше с благотворителна цел и това наклони везните за влизането й в къщата. Скоро след това излиза вторият й дует с Борис Дали – „Бързо ли говоря”, който има весел и закачлив клип, а песента отново е хит. Новата й песен „Зле разпределени” също бързо печели сърцата на почитателите. На лятното турне, Преслава отново имаше честта да закрива концертите. Успоредно с обиколката си из България, певицата представи следващите си заявки за хит – „Феномен”, „Пази се от приятелки” и „Обещай ми”. Втората е любима на Преслава и тя е категорична, че ще озаглави бъдещия й нов албум. „Феномен прави впечатление от първо слушане” – казва певицата в интервютата си. Песента се изявява като лидер от новите предложения и напомня на хита от 2007г. – „Лъжа е”. Албумът на Преслава излиза скоро след заснемането на клипа към песента и жъне голям успех. В него място намира и първият й дует с Константин – „Усещане за Мерилин”, чиито клип е определян като един от най-мащабните проекти. А вторият им дует – „Не ми пречи” печели сърцата на феновете още с премиерата си, заедно с видеоклипа, на концерта на телевизия „Планета”, по случай осмата им годишнина.

През 2010 г. певицата реши да започне с хит. Излиза новата й песен – „Дишай”, която до първата половина на годината продължава да покорява класациите. За изненада, през май месец излиза новина, че изпълнителката е снимала клип към нова дуетна песен с Елена Паришева – „Пия за тебе”. Песента жъне голям успех и е на първо място във всички класации дълго време, и се превръща в един от големите хитове на 2010-та година. Малко преди началото на лятото, певицата прави кавър на песен на свой колега от друга музикална компания, и именно така се ражда другият й хит за тази година - "Жените след мен". Преслава отново участва в лятното турне на Планета и закрива концертите заедно с Елена и трио БИК. Тя избира точно дуета с Елена, за да закрият заедно и рожденния ден на ТВ Планета в зала "Фестивална" в София. След известно затишие, и без нови песни, към края на годината Преслава отново се активизира, и пуска песента "Мръсно и полека", а малко след това излиза информация, че е заснела клип към песен на Кости Йонита.

Точно в 1ч. и 11мин. на 1-ви януари, 2011 г. се завърта въпросния клип по Планета HD - "Как ти стои". Още от първо слушане феновете полудяват по песента, и тя държи първото място на класациите в продължение на близо три месеца. Паралелно с успеха, който жъне новият й хит, певицата заснема клип, по желание на феновете, и към другата й нова песен, която е много харесвана и има голям потенциал - "Мръсно и полека". Клипа излиза през февруари. Същия месец илиза и информацията, че Преслава и Галена са записали първата си дуетна песен, и че клипа към нея е заснет в Дубай. Изпълнителките й правят промоция на годишните музикални награди на ТВ Планета на 23 февруари в зала "Универсиада".

Първата песен, която Преслава представя за 2012 г. е "Лудата дойде", която се появява с ТВ версия на 24 април, а официалния видеоклип се появява на 15 май 2012г., след 10-месечна видеопауза от страна па певицата. В началото на лятото, Преслава заминава за САЩ, където в рамките на 5 концерта, реализира своето първо задокеанско самостоятелно турне - Preslava USA Tour 2012. През есента певицата става треньор във втория сезон на шоуто за млади таланти "Гласът на България" по bTV, като паралелно с това представя още две песни - третия си дует с Борис Дали - "Правено е с друг" /4 октомври/ и соловото си парче "Разкрий ме" /24 октомври/. Преслава финализира годината на 7 декември с пускането на поредното си парче - "По моята кожа".

На 17 януари 2013 г. се появява видеоклип върху веселяшкото трио "Бутилка", което е втората съвместна песен на Преслава с Галена и четвъртата с Борис Дали.На 27 януари в Интернет изтича първата солова песен за годината - „Ти да видиш“. В средата на юли Пайнер представя новите си пет диска от поредицата Златните хитове на Пайнер. Преслава излиза под номер 16 и съдържа 10-те най-емблематични хитове на певицата. На 17 юли с видеоклип е промотирано лятното парче на Преслава - „Скоро“. Само няколко седмици по-късно е реализиран един дългоочакван проект първата съвместна песен на Преслава с Анелия - „Няма да съм друга“ се появява на 7 август. Следващата самостоятелна песен на Преслава е със заглавие "Режим "Неприлична" и е представена на 28 ноември на концерта по случай рождения ден на Планета ТВ.

На 14 февруари 2014 г. излиза дългоочаквания видеоклип към песента "Режим "Неприлична". Само седмица по-късно непредвидено в мрежата изтича друга нова песен на Преслава със заглавие "Кажи, здравей". На 9 април с видеоклип е промотирано парчето "Пиши го неуспешно". На 23 април на пазара се появява MP3 компилацията "Хитовете на Преслава", която съдържа 70 от най-големите хитове в 10-годишната и музикална кариера. Следващата песен на Преслава е премиерно представена в официалния youtube канал на Планета ТВ, появява се на 1 август и е със заглавие "Моето слабо място". На същата дата стартира лятното турне на фирма Пайнер, в което Преслава участва за седми път. Заедно с видеоклип е представена следващата песен на Преслава - "Повече не питай", която е дует с Тони Стораро и е излъчена премиерно на 23 септември.
Show More
Band Members:
тел. 0391/60327 | GSM 0888 726 298 / Jenya Dimova, Preslava | За участия и концерти: Женя Димова, Tel. +359391/60327 | +359888 726 298 | jenidimova@payner.bg | За връзка с администраторите: preslava.official.fb@gmail.com; adrian.vasilev (Instagram)
Hometown:
Dobrich, Bulgaria

No upcoming shows
Send a request to Preslava to play in your city
Request a Show

Live Photos of Preslava

View All Photos

Bandsintown Merch

Circle Hat
$25.0 USD
Live Collage Sweatshirt
$45.0 USD
Rainbow T-Shirt
$30.0 USD
Circle Beanie
$20.0 USD

Fan Reviews

Petia
August 19th 2016
❤️❤️❤️
Sofia, Bulgaria@
Megami Club - Hotel Marinela
Фен
August 5th 2016
Страхотно шоу направи 😍😍🔝🔝
Borino, Bulgaria@
Празничен концерт
Petya
March 26th 2016
Very,veri cool and impressive
Burgas, Bulgaria@
Planeta Payner club

About Preslava

Истинското име на Преслава е Петя Колева Иванова. Родена е на 26 юни 1984 г. в град Добрич. Майка й се казва Янка, а баща й – Кольо. Има сестра, която е с три години и половина по-голяма и е народна певица в редиците на Пайнер – Ивелина Колева. Преслава е завършила музикалното си образование в местното училище в Добрич, със специалност фолклорно пеене, свирела е и на гъдулка. Започва да пее още от 15 годишна по заведенията с много голям успех. В ученическите си години със свои съученици сформират оркестър и го кръщават „Шанс“, а първия оркестър, с който е работила е формация „Мега“

Преслава е най-ярката българска поп-фолк певица от 2006 г. насам. Преслава е първата певица, носителка на отличието „Музикален идол“, на телевизия „Планета“ и единствената в историята на поп-фолка, чиито общи титли „Певица на годината“ се изчисляват на 12. Освен това тя е най-награждаваната българска певица за всички времена — нейните отличия и награди са почти 60 на брой, придобити едва за 10-годишен период от време. За началото на кариерата й във фирма „Пайнер” й помага Милко Калайджиев. Първата излязла песен на Преслава е дует с него, озаглавен „Нежен рекет” и излиза през пролетта на 2004г. Тогава тя не използва още артистичния си псевдоним и е само Петя. По-късно излиза и първата самостоятелна песен на Преслава – „Тази нощ безумна”, последвана и от дебютния й албум, кръстен на името на певицата. От него се отличават като хитове две песни – „Горчиви спомени” и „Обичам те”.

През 2005 г. Преслава вади един от най-големите си хитове, който я изстрелва на върха на всички класации и с който печели множество фенове. Това е песента „Дяволко желание”, която излиза през април месец. Следващият й хит „Завинаги твоя” е също един от най-ембелматичните й. Певицата е поканена да участва в националното лятно турне „Планета прима 2005”. Справя се много добре и печели сърцата на хиляди фенове. Нарежда се сред най-обичаните изпълнители. През ноември месец излиза вторият й албум – „Дяволско желание”, а пилотната песен към него – „Финални думи” отново й носи огромен успех.

По-късно, през 2006 г., тя пуска най-новата си песен „И когато съмне”, която има доста интересен клип. Песента отново се превръща в хит. Няколко месеца по-късно става рекламно лице на мастика „Карнобатска” и заснема клип към рекламната песен – „Предай се на желанието”. Преслава жъне големи успехи и отново взема участие в националното лятно турне на Планета. Лятото на 2006г. излиза и първият дует на Преслава с Борис Дали – „Първи в сърцето”, една от най-нежните и харесвани балади. Есента, след поредица от хитове, като „Заклевам те” и „Уморих се”, певицата отново прави удар в десятката с третия си пореден албум – „Интрига”, а пилотната към него песен „Лъжа е”, която е с рок-звучене, е един от най-големите хитове в кариерата на певицата, който и до днес не спира да се харесва. През цялата следваща година, хората не спират да я слушат.

Началото на 2007 г. Преслава започва с хит от албума си „Интрига” и това е песента „Нищо друго”. Малко след това певицата снима втора реклама за „Карнобатска”, както и клип към песента „Предай се на желанието 2”. Преслава отново участва на турнето на Планета, като преди това излиза поредният й хит – „Мъж на хоризонта”. След турнето тя работи върху новият си албум, който определено заслужава чакането си. Албумът носи името „Не съм ангел” и е определян като истински шедьовър и в него няма песен, която да не се хареса и да не стане хит. Безспорно най-добрият албум, не само в кариерата на Преслава, а и в историята на поп-фолка. По-късно той е обявен за златен по продажби. Поради това, певицата решава да заснеме още един клип от него, на песента „Последен адрес”. В началото на 2008г. това е един от най-големите й хитове. Скоро след това излиза и песента „Остави ми”, която е спрягана за участие в Евровизия, но за съжаление това не става реалност и песента не получава реализация.
Преслава отново участва в турнето на Планета, като този път закрива концертите. През лятото, в края на турнето, излиза поредната и песен – „Новата ти”. Песента се превръща в един от хитовете на годината, а видеоклипът към нея се появява на 27 септември. На 4 ноември същата година в ефир е „От добрите момичета”, а само месец по-късно Преслава представя нова балада със заглавие „Силните мъже”.

В началото на 2009 г. Преслава е поканена на наградите „Монтефолк” в Черна Гора, където бе отличена като „Най-голямата българска звезда” с 90% от гласовете. Скоро след това излиза поредната нова песен – „Червена точка”, която също много се харесва на феновете. Успоредно с всичко това, певицата се появява изненадващо в къщата на „Vip Brohter 3”, като гост-звезда. Този сезон на шоуто беше с благотворителна цел и това наклони везните за влизането й в къщата. Скоро след това излиза вторият й дует с Борис Дали – „Бързо ли говоря”, който има весел и закачлив клип, а песента отново е хит. Новата й песен „Зле разпределени” също бързо печели сърцата на почитателите. На лятното турне, Преслава отново имаше честта да закрива концертите. Успоредно с обиколката си из България, певицата представи следващите си заявки за хит – „Феномен”, „Пази се от приятелки” и „Обещай ми”. Втората е любима на Преслава и тя е категорична, че ще озаглави бъдещия й нов албум. „Феномен прави впечатление от първо слушане” – казва певицата в интервютата си. Песента се изявява като лидер от новите предложения и напомня на хита от 2007г. – „Лъжа е”. Албумът на Преслава излиза скоро след заснемането на клипа към песента и жъне голям успех. В него място намира и първият й дует с Константин – „Усещане за Мерилин”, чиито клип е определян като един от най-мащабните проекти. А вторият им дует – „Не ми пречи” печели сърцата на феновете още с премиерата си, заедно с видеоклипа, на концерта на телевизия „Планета”, по случай осмата им годишнина.

През 2010 г. певицата реши да започне с хит. Излиза новата й песен – „Дишай”, която до първата половина на годината продължава да покорява класациите. За изненада, през май месец излиза новина, че изпълнителката е снимала клип към нова дуетна песен с Елена Паришева – „Пия за тебе”. Песента жъне голям успех и е на първо място във всички класации дълго време, и се превръща в един от големите хитове на 2010-та година. Малко преди началото на лятото, певицата прави кавър на песен на свой колега от друга музикална компания, и именно така се ражда другият й хит за тази година - "Жените след мен". Преслава отново участва в лятното турне на Планета и закрива концертите заедно с Елена и трио БИК. Тя избира точно дуета с Елена, за да закрият заедно и рожденния ден на ТВ Планета в зала "Фестивална" в София. След известно затишие, и без нови песни, към края на годината Преслава отново се активизира, и пуска песента "Мръсно и полека", а малко след това излиза информация, че е заснела клип към песен на Кости Йонита.

Точно в 1ч. и 11мин. на 1-ви януари, 2011 г. се завърта въпросния клип по Планета HD - "Как ти стои". Още от първо слушане феновете полудяват по песента, и тя държи първото място на класациите в продължение на близо три месеца. Паралелно с успеха, който жъне новият й хит, певицата заснема клип, по желание на феновете, и към другата й нова песен, която е много харесвана и има голям потенциал - "Мръсно и полека". Клипа излиза през февруари. Същия месец илиза и информацията, че Преслава и Галена са записали първата си дуетна песен, и че клипа към нея е заснет в Дубай. Изпълнителките й правят промоция на годишните музикални награди на ТВ Планета на 23 февруари в зала "Универсиада".

Първата песен, която Преслава представя за 2012 г. е "Лудата дойде", която се появява с ТВ версия на 24 април, а официалния видеоклип се появява на 15 май 2012г., след 10-месечна видеопауза от страна па певицата. В началото на лятото, Преслава заминава за САЩ, където в рамките на 5 концерта, реализира своето първо задокеанско самостоятелно турне - Preslava USA Tour 2012. През есента певицата става треньор във втория сезон на шоуто за млади таланти "Гласът на България" по bTV, като паралелно с това представя още две песни - третия си дует с Борис Дали - "Правено е с друг" /4 октомври/ и соловото си парче "Разкрий ме" /24 октомври/. Преслава финализира годината на 7 декември с пускането на поредното си парче - "По моята кожа".

На 17 януари 2013 г. се появява видеоклип върху веселяшкото трио "Бутилка", което е втората съвместна песен на Преслава с Галена и четвъртата с Борис Дали.На 27 януари в Интернет изтича първата солова песен за годината - „Ти да видиш“. В средата на юли Пайнер представя новите си пет диска от поредицата Златните хитове на Пайнер. Преслава излиза под номер 16 и съдържа 10-те най-емблематични хитове на певицата. На 17 юли с видеоклип е промотирано лятното парче на Преслава - „Скоро“. Само няколко седмици по-късно е реализиран един дългоочакван проект първата съвместна песен на Преслава с Анелия - „Няма да съм друга“ се появява на 7 август. Следващата самостоятелна песен на Преслава е със заглавие "Режим "Неприлична" и е представена на 28 ноември на концерта по случай рождения ден на Планета ТВ.

На 14 февруари 2014 г. излиза дългоочаквания видеоклип към песента "Режим "Неприлична". Само седмица по-късно непредвидено в мрежата изтича друга нова песен на Преслава със заглавие "Кажи, здравей". На 9 април с видеоклип е промотирано парчето "Пиши го неуспешно". На 23 април на пазара се появява MP3 компилацията "Хитовете на Преслава", която съдържа 70 от най-големите хитове в 10-годишната и музикална кариера. Следващата песен на Преслава е премиерно представена в официалния youtube канал на Планета ТВ, появява се на 1 август и е със заглавие "Моето слабо място". На същата дата стартира лятното турне на фирма Пайнер, в което Преслава участва за седми път. Заедно с видеоклип е представена следващата песен на Преслава - "Повече не питай", която е дует с Тони Стораро и е излъчена премиерно на 23 септември.
Show More
Band Members:
тел. 0391/60327 | GSM 0888 726 298 / Jenya Dimova, Preslava | За участия и концерти: Женя Димова, Tel. +359391/60327 | +359888 726 298 | jenidimova@payner.bg | За връзка с администраторите: preslava.official.fb@gmail.com; adrian.vasilev (Instagram)
Hometown:
Dobrich, Bulgaria

Get the full experience with the Bandsintown app.
arrow